Hirdetés
Széchenyi István Egyetem

Diplomát szereztek az egyetem művészeti karának hallgatói

Fotó: N.B.
Németh Boglárka
2022.06.25. 15:17

Szombat délután tartották a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának Diplomaátadó Ünnepségét a Zsinagógában. Az eseményen 37 hallgató kapta kézhez munkájának gyümölcsét.

Hirdetés

Dr. Hontvári Csaba, a Művészeti Kar dékánja megnyitó beszédében úgy fogalmazott, a diploma megszerzése nem csupán egy cél elérésének örömünnepe, hanem az értékelés, a visszatekintés és a számvetés időszaka is. 

Hirdetés

Mi, zenetanárok ugyanazt csináljuk évszázadok óta, ahogy a céhes világban úgy most is, a diákok beköltöznek és mi tanítjuk őket. Az együttműködés akkor sikeres, ha a diák szorgalmas, a tanár pedig szakmailag feddhetetlen és tekintélye van, a diák fel tud nézni rá.” – emelte ki a dékán, aki a koronavírus okozta nehézségekről is beszélt és arról, hogyan költözött a 200 éve megszokott zene tanítási hagyomány az online térbe.

Elmaradtak a koncertek és a jelenléti vizsgák. Öröm volt, amikor újra visszatért a koncerttermekbe az élet és a zene.” – mondta a dékán, aki úgy fogalmazott: reméli életre szóló élményeket szereztek a diákok a Széchenyin. 2021-ben a Kar Design Tanszékkel bővült, ahol a kreativitás kaphat szárnyra. A dékán emellett a sikeres végzett hallgatók hozzátartozóit is kiemelte, akik mindvégig támogatták, segítették a fiatalokat az élet zenei hullámvasútján. 

A beszédet követően Gálfi Nikolett, zongora előadóművész szakon, valamint Komáromi Erik és Miklósi Fruzsina klarinét zeneművésztanár szakon végzett hallgatók közös produkciója következett. 

A SZE Hallgatói Önkormányzata ezután ismét átadta a Oktatók a Hallgatókért díjat. Söller Klaudia, a HÖK alelnöke Szabó Balázsnak, a Szólóhangszerek-és Művészetelmélet Tanszék egyetemi tanárának nyújtotta át ezt a díjat.

A kiemelkedő közösségi munkát végző tanulóknak a HÖK és Dr. Dézsi Csaba András  Pro Auditorius díjat adott Olajos Hanga,  Reicz Virág és Sas Nelli Eszter hallgatóknak. 

A végzősök zárásként megkapták diplomájukat, mely során mindenkit a tanáraik által írt kedves gondolatokkal köszöntöttek. 

Kapcsolódó témák: #diplomatátadó | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat