Felsőoktatás

Diplomaátadók hétvégéje a Széchenyin

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.18. 12:02

A diplomaátadókról szól a hétvége a Széchenyi István Egyetemen. Pénteken és szombaton 5 karon, összesen 534 hallgató veheti át jól megérdemelt diplomáját. Pénteken az Építész-, Építő és Közlekedésmérnöki Karon, illetve a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon végzettek kapták meg diplomájukat, szombaton pedig a Kautz Gyula Gazdaságtudományi, valamint az Audi Hungaria Járműmérnöki és a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar végzőseinek tartanak diplomaátadót.

Péntek délelőtt a Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő és Közlekedésmérnöki Karon végzett 68 hallgató vehette át jól megérdemelt diplomáját az egykori Zsinagóga épületében. A hozzátartozókkal teljesen megtelt ünnepségen a kar dékánja köszöntötte a friss diplomásokat.

”Az elmúlt két év, a Covid-járvány megpróbáltatásai miatt mindenkit próbára tett, hallgatót, oktatót és szülőt egyaránt, ennek ellenére ez a mai nap, egy igazi örömünnep” – mondta Dr. Horváth Balázs. „Ez a nap siker mindenki számára, hogy ilyen sokan szereztek diplomát, amiért köszönet illet mindenkit” – tette hozzá a kar dékánja. „Az élet örökös tanulás, Önök, kedves friss diplomások sikeresen zárták tanulmányaikat, de ne feledjék, a tudás csak egy dolog, életük során képesnek kell majd lenniük mérnökként is gondolkodni” – fogalmazott a dékán.

„Sokat köszönhetünk a Széchenyinek és büszkék lehetünk a diplománkra” – búcsúzott az egyetemtől a végzettek nevében Scheck Gergő. „Egy ajtó most bezárult előttünk, de sok másik kinyílik, csak rajtunk múlik, melyiket választjuk” – emelte ki a közlekedésmérnök alapszakos hallgató. „Második otthonunk volt a győri egyetem és soha nem feledjünk el azt a sok jót és hasznosat, amit itt kaptunk az elmúlt években” – zárta szavait a friss diplomás közlekedésmérnök.

Ezt követően átadták az Oktatók a hallgatókért díjat, majd gazdára találtak a Pro Progressum és a Pro Auditoribus elismerések, végül pedig a 68 frissen végzett hallgató átvette diplomáját a dékántól és az egyetem rektorától.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos