Ünnepi készülődés

Diótörővel hangolódhatunk a karácsonyra

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2019.11.20. 21:00

Különleges meglepetéssel készül az Árkád Győr a vásárlói számára. Monumentális, mégis meghitt, vadonatúj dekorációval várják a látogatókat. Az idei karácsonyi ráhangolódást a népszerű Diótörő figurája, meséje által megelevenített díszlet adja a bevásárlóközpontban.

Az idei karácsonyi ráhangolódást a népszerű Diótörő figurája, meséje által megelevenített díszlet adja a bevásárlóközpontban.

Az egyedülálló látványvilágot a május óta zajlott tervezés előzte meg, az elmúlt 11 napban pedig 24 szakember dolgozott azon, hogy szerdától mindenki megcsodálhassa az elkészült karácsonyi installációt.

Az épület adottságaihoz igazodva, a legnagyobb dekorációs oszlop 12 méter magas, az óriás Diótörő szobor pedig 6,5 méteres – tájékoztatott Buda Júlia a center által megbízott kreatív projektvezető.

A kör alakú teret körbesétálva, minden szögből újabb látványelemek tárulnak a nézelődő elé. A monumentalitást érzékeltetve a projektvezető elmondta, 3 kamionnyi alapanyagot építettek be, 6000 db égőt és fényfűzért aggattak fel, valamint több száz kiló műhóval teremtettek téli hangulatot a bevásárlóközpontban. Természetesen az egész épületet kívül-belül ünneplőbe öltöztették, így idézve meg az advent csodálatos hangulatát.

A hagyományos kisvonat is elindult szerdától, új arculattal és mint egy részeként az óriás mesevilágnak haladhatnak át a gyerekek a teljes építményben. A kreatív házikó pedig idén foglalkoztatókkal, mézeskalácssütéssel várja gyerekeket – sorolta Nagy Imre, a bevásárlóközpont igazgatója az adventi időszak eseményeit.

Az üzletek mellett az épületben tíz standdal bővült a karácsonyi vásár, és a parkoló felőli bejártnál is kültéri „étel-vásár” – forró tea és pörkölt gesztenye – fogadja az érkezőket. Az ajándékok kiválasztását hoszteszek segítik, valamint csomagoló szolgáltatás és egy ruhatár is igénybe vehető lesz.

Technikai felújításokról is tájékoztatott Nagy Imre: biztonságosabbra cserélik a csomagmegőrzőket, valamint felújítják a mosdókat, az első ütemben az első emeleti mellékhelyiségeket építik át december közepéig.

A felújított vizesblokkok látványterve

A vendéglátótér újabb két éteremmel bővül, az egyik salátákat, a másik thai ételeket kínál.

Mivel az adventi hétvégeken több, mint százezren látogatnak el az Árkádba, az elmúlt évhez hasonlóan, idén is 400 férőhellyel bővítik a parkolót. (X)

Kapcsolódó témák: #árkád | #Győr+ TV |