Hirdetés

Díjazták a legszebb portákat

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.10.02. 14:25

A „Virágos városunk Győr” környezetszépítő verseny eredményhirdetésére kedden a városházára várták a pályázaton részt vevőket, ahol kiderült, a szakmai zsűrinek mely porták, teraszok nyerték el a tetszését.

Hirdetés

Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta, a versenyt 13. alkalommal hirdette meg a győri önkormányzat, és négy kategóriában több mint félszázan pályáztak.

„Ahhoz, hogy egy város szépüljön, a lakók odafigyelésére is szükség van, fontos, hogy saját lakókörnyezetüket rendben tartsák. Természetesen az önkormányzat is mindent megtesz a város szépítése érdekében” – emelte ki a polgármester.

Hirdetés

Például hatezer tő egynyári virágot osztott ki idén az önkormányzat, a közterületeken pedig 110 ezer palántát ültettek el. A város kiemelten kezeli a köztisztaságot, szépülnek a körforgalmak, öntözőrendszereket telepítettek, szökőkutakat újítottak fel.

„A munkának, az odafigyelésnek meg is van az eredménye, a Győrbe érkező hazai és külföldi vendégek dicsérik a város rendezettségét, tisztaságát és szépségét” – hangsúlyozta Borkai Zsolt.

A környezetszépítő verseny helyszíni zsűrizését egy szakemberekből álló bizottság végezte. A zsűri azokat részesítette előnyben, akiknél gondozott környezetben a praktikussági szempontok domináltak és külön értékelték azokat a kerteket, teraszokat, ahol szem előtt tartották a környezetvédelmi szempontokat, a komposztálást, a szelektív hulladékgyűjtést. A díjazottak között egyaránt megtalálhatóak az új építésű, modern, illetve régebben épült házak kertjei is.

A kategóriák 1–3. helyezettjei oklevelet, „Virágos városunk Győr 2019” táblát, valamint ajándékkártyát vehettek át.

Családi ház kategóriában: I. helyezett: Harsányi Attila, Klapka u. 4., II. helyezett: Szabó Árpádné, Csalogány u. 97., III. helyezett: Tóth Orsolya–Csöre Bálint, Mohács u. 10.

Társasház, lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában: I. helyezett: a Szőnyi Márton u. 31–33. társasházi lakótömb lakóközössége, II. helyezett megosztva a Kodály Zoltán u. 34–36–38 és Kodály Zoltán u. 34–44 társasház lakóközössége, III. helyezett az Ikva u. 15–21 társasház lakóközössége.

Erkély kategóriában I. helyezett: dr. Szűcs Lívia–dr. Süke András, Víztükör utca 15/A, II. helyezett: Borbély Tamás, Szőnyi Márton u. 33., III. helyezett Takács Jenőné, Földes Gábor u. 8/B.

Üzletek teraszai kategóriában: I. helyezett a Pálffy étterem, II. helyezett a Margaréta virágüzlet, III. helyezett a Horváth-kert vendéglő.

A versenybe nevezett jelentkezőknek a szervezők emléklappal, dísznövénnyel köszönték meg a részvételt.

Szerző: Földvári Gabriella
TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #közélet |
likeold
a fb oldalunkat