Dézsi: legyenek aktív idősek!

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Vig norbert
2023.12.14. 13:21

Legyenek aktív idősek, akik Győr város mindennapi ügyeibe is szívesen szólnak bele. Ezt mondta dr. Dézsi Csaba András, aki csütörtök délelőtt az EESZI Otthon utcai idősklubjának karácsonyi ünnepségén vett részt. A polgármester kiemelte, a város komoly sikereket ért el az elmúlt időszakban és ezt tervezi a jövőben is, a városépítő munkában pedig mindenkire, így az idősekre is számítanak.

Az Otthon utcai idősklub szinte minden tagja eljött, hogy közösen karácsonyozzon társaival. A 40 tagból, 36-an ott voltak az év legszebb ünnepén, ahol a polgármester is köszöntötte a szépkorúakat.

Dr. Dézsi Csaba András kiemelte, azt kéri a klubtagoktól, hogy testileg és szellemileg is maradjanak minél tovább fittek.

„Szokták mondani, hogy mindenki maradjon testileg aktív, ez is nagyon fontos, de az is, hogy szellemileg épek maradjanak még sokáig, beszélgessenek, mondják el a véleményüket. Az Önök véleménye is fontos, számítunk a tapasztalataikra, járuljanak hozzá, hogy Győr városa a jövőben is előre menjen és fejlődjön” – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Az EESZI igazgatója a város támogatását köszönte meg az ünnepségen, majd arról beszélt, több mint 400 kollégájának hála, a győri idősellátás példaértékű.

„Nagyon örülök, hogy sok mosolygós arcot látok, az idősklubok sajnos nagyon megszenvedték a Covid-járvány időszakát, de most újra együtt lehetünk, együtt készülhetünk a karácsonyra, kollégáim lelkiismeretes munkájának hála, nagyon jó körülmények között ünnepelhetünk itt, az Otthon utcában, ahol a demens idősek ellátása is zajlik– fogalmazott Kányai Róbert, az EESZI igazgatója.

A köszöntők után jött az ajándékosztás, amiből a polgármester és az igazgató is kivette a részét, majd hangulatos, karácsonyi műsort hallgathattak meg az idősklub tagjai, akik a mostani programmal igazán ünnepi hangulatba kerülhettek, már napokkal szenteste előtt.

Fotó: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Dr. Dézsi Csaba András | #Győr | #idősek |