Hirdetés
KR NNI

Darkweben kereskedett

Illusztráció: police.hu
Győr+
2021.10.08. 12:14

Az internet sötét oldalaként emlegetett darkweben bankkártya adatokkal kereskedő elkövető ellen indított nyomozást fejezett be a rendőrség. A 33 éves G. Adrián 7 844 – nagyrészt külföldi bankok által kibocsátott – bankkártya adatait szerezte meg, majd azokat különböző darknetes piactereken kínálta eladásra.

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának (KR NNI) nyomozói az EUROPOL-lal együttműködve szerezték be az elkövető azonosításához szükséges adatokat, majd házkutatást tartottak a lakóhelyén. A férfi által használt számítógépről további – jogosulatlanul megszerzett – bankkártyaadatok kerültek elő.

A beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították azt is, hogy G. Adrián a korábbi legnépszerűbb darkwebes kereskedelmi felületeken – többek között az Alphabayen illetve a Wall Street Marketen – egyaránt jelen volt. A győri férfi nem csak bankkártyaadatokkal, hanem PayPal-fiók adatokkal is rendelkezett, amit saját maga is felhasznált különböző online vásárlások során.

Hirdetés

A 33 éves gyanúsított ellen folytatott nyomozást a rendőrség lezárta.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #nyomozás | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat