Hirdetés
A darknetről rendelt több alkalommal kábítószert

Cukorral húzták csőbe a drogot rendelő férfit

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.06.21. 09:13

A bíróság a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványára meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinak, aki legalább tíz alkalommal rendelt a darknetről kábítószert. A drogot az ügyészség engedélyével a rendőrség egy esetben lefoglalta, és kristálycukorral helyettesítette.

Hirdetés

A minősített kábítószer-kereskedelem miatt folyamatban lévő ügyben a megalapozott gyanú szerint a 25 éves férfi tavaly novembertől hét esetben rendelt összesen 462 g drogot: amfetamint, kokaint, metamfetamint.

A nyolcadik alkalommal a nyomozó hatóság – az ügyészség engedélyével – lefoglalta a drogot a csomagból, és azt kristálycukorral helyettesítette. A lefoglalt kábítószer a jelentős mennyiség háromszorosa volt. Az elkövetőt a cukrot tartalmazó csomag átvételét követően elfogták.

Hirdetés

A férfi őrizetbe vételét követően, másnap újabb drogot tartalmazó csomag érkezett a nevére, ugyanattól a németországi feladótól. A csomagban újabb jelentős mennyiségű kábítószer volt.

Az is kiderült továbbá, hogy az elkövető 3.9 €-ért egy hamis 50 €-s bankjegyet is vásárolt a darkweben.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve 2021. július 22. napjáig meghosszabbította az elkövető letartóztatást az eljárás nehezítésének veszélyére tekintettel, a bűnismétlés veszélyének elhárítása érdekében – írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Kapcsolódó témák: #kábítószer | #rendőrség | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat