Csütörtöktől ismét szúnyoggyérítés!

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.06.24. 09:51

A Győr-Szol Zrt. földi biológiai szúnyoglárva-gyérítést végez Győr területén amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 25-én, csütörtökön és június 26-án, pénteken.

A biológiai beavatkozást földi kémiai gyérítés egészíti ki. Június 25-én, csütörtökön, június 26-án, pénteken és június 27-én, szombaton az alkonyati órákban az erre alkalmas berendezések földi melegködös illetve ULV eljárással szúnyoggyérítést végeznek Győr különböző pontjain.

A munka minden városrészt érint, elsősorban a vizes élőhelyek közelében, valamint az erdősávokban, bokros-fás területeken, parkokban kerül sor földi kémiai gyérítésre. Ha az időjárás nem teszi lehetővé a beavatkozás elvégzését a meghirdetett időpontban, akkor a június 28-tól június 30-ig terjedő időszakban ismét megkísérlik a gyérítést.

A melegködös eljárásssal gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.

A biológiai gyérítés sajátossága, hogy teljes hatékonyságát csak több éves, következetes és rendszeres alkalmazásával éri el. Éppen ezért szükséges az eljárást a földi kémiai gyérítéssel kiegészíteni, ami a már kifejlett, repülő szúnyogok irtására szolgál.

A kémiai gyérítéssel a szolgáltató igyekszik megakadályozni a szúnyogok robbanásszerű elszaporodását, azt hogy zavaró mennyigében jelenjenek meg a lakókörnyezetben. Az erre a célra alkalmazott szer rendelkezik az egészségügyi hatóságok engedélyével, az alkalmazott koncentrációban sem emberre, sem a ház körül élő állatokra nem ártalmas. Másodlagos hatásként ugyanakkor jelentősen hozzájárul a kullancsok elpusztításához is.

Forrás: Győr-Szol Zrt.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr-Szol Zrt. | #környezetvédelem |