Hirdetés
Tíz mentőszervezet huszonöt tagja vett részt a regionális vizsgán

Tíz szervezet vizsgázott csörlőzésből

Fotó: Katasztrófavédelem
Katasztrófavédelem
2020.07.13. 12:04

Győr-Moson-Sopron mellett Fejér, Komárom, Vas és Veszprém megyéből tíz mentőszervezet huszonöt tagja vett részt a regionális vizsgán.

Hirdetés

2019-ben kaptak az önkéntes mentőszervezetek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól munkájuk segítéséhez Volkswagen Amarok járműveket.

Megyénkben a Rábaköz és Lövér Mentőszervezet tagjait a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségének tűzoltósági felügyelője, Horváth Gábor tűzoltó alezredes készítette fel az új jármű biztonságos használatára.

Hirdetés

Szombaton Győr-Moson-Sopron mellett Fejér, Komárom, Vas és Veszprém megyéből tíz mentőszervezet huszonöt tagja vett részt azon a regionális vizsgán, ahol a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanárai előtt, elméletben és gyakorlatban is számot adtak tudásukról teherkötözésből és csörlőkezelésből.

A speciális, vízszivattyúval és áramtermelővel is felszerelt járműveket különböző műszaki mentéseknél és önmentésnél is tudják alkalmazni az önkéntesek, akik a hivatásos tűzoltók munkáját gyakran segítik a szélsőséges időjárás okozta károk felszámolásánál.

Kapcsolódó témák: #biztonság | #Győr | #katasztrófavédelem |
likeold
a fb oldalunkat