Chioggiai csetepaté

Csetepaté olasz módra

Fotó: O. Jakócs Péter
Farkas Mónika
2020.03.07. 13:38

Óriási várakozás előzi meg a Győri Nemzeti Színház ma esti premierjét. Goldoni vérbő vígjátékát, a Chioggiai csetepatét kiváló szereposztásban tűzi műsorára a teátrum, Szűcs Gábor rendezésében.

Hirdetés

Carlo Goldoni a komédia nagymestere volt, közel 150 művet írt, és a mai napig a legtöbbet játszott színpadi szerzők között jegyzik szerte a világon. Poénokkal tűzdelt darabjaiban, a témák kidolgozásakor felhasználta az aktuális velencei, vagy környékbeli pletykákat, illetve nyelvjárásokat, ami abban az időben, a 18. században lényeges kérdés volt.

A premier előadás címében szereplő Chioggia, Velence egyik vízi elővárosa is személyes ismerőse volt, bíróként maga is töltött ott egy kis időt. Sokat tudott tehát az egyszerű emberek hétköznapjairól, ügyes- bajos dolgairól, az önállóságra és megértésre vágyó nőkről, a féltékeny, lobbanékony férfiakról, megfűszerezve mindezt vérbő helyzetkomikummal, helyenként már abszurdba hajló humorral.

A Chioggiai csetepatéban az apróságokból óriási veszekedések nőnek ki, a félreértések majdnem tragédiákig fokozódnak. Minden jó, ha vége jó: érkezik a bölcs ember, aki megpróbál rendet csinálni a felbolydult kikötőben.


A Győr+rádió Kulisszák mögött című műsorában belehallgathatnak a szórakoztató előadásba, Farkas Mónika a szereplőket és a darab rendezőjét, Szűcs Gábort kérdezi.

Fotók: O. Jakócs Péter

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győri Nemzeti Színház |