Hirdetés
Művészek békebeli karácsonyi receptjei

Csapó Borbála karácsonyos tiramisuja

Fotó: CSapó Borbála
Csapó Borbála
2020.12.24. 14:49

Csapó Borbála egy különleges desszertet ajánl olvasóink figyelmébe.

Hirdetés

,,Miért is választottam a tiramisut? Nálunk nincs karácsony a szüleim csodálatos halászléje, töltött káposztája, bejglije és fonott kalácsa nélkül.

Mindamellett, hogy igyekszem ezeket a fogásokat a legjobb tudásom szerint elkészíteni, ahogy édesanyám és édesapám tanította, kísérletezem más receptekkel is, főleg az ünnep közeledtével.

Hirdetés

A tiramisu az egyik kedvenc süteményem. Szeretem, ahogy a kávé találkozik a mascarponéval és a meggy mindezt csak megbolondítja. Ilyenkor szórok rá egy kis diót is, ami elengedhetetlen karácsonyi csemege. Az embereket mindig összehozza egy finom étel vagy egy jó süti. Kívánok mindenkinek áldott, békés, boldog Karácsonyt.”

Csapó Borbála színésznő, a Bánfalvy Stúdióban és a Színház és Film Intézetben tanult, a Győri Nemzeti Színház színpadán több szerepben is feltűnt láthattuk többek között a Hamletben. Jelenleg a Tom Sowyer kalandjai című ifjúsági előadásban játszik, melynek december 26-án 11 órakor lesz a premierje online.

Hozzávalók:

50 dkg mascarpone

7 dkg porcukor 

3 db tojás 

30 ml rum aroma

2 dl kávé 

300 g babapiskóta (ez 2 zacskó piskóta) 

Díszítéshez: 

Kakaópor

Dió 

Magozott meggy

Plusz hozzávalók:

Csomó vidámság, boldogság, szeretet és kávé.

Elkészítés:

1. lépés: Keverjük össze egy műanyag tálban a mascarponét, a porcukor 2/3 részével és a tojások sárgájával.

2. lépés: Verjük fel a tojások fehérjét.

3. lépés: Finom mozdulatokkal keverjük össze a már felvert tojásfehérjét és a mascarponés krémet.

4. lépés: Keverjük össze a kávét, a rumot és a maradék porcukrot egy külön tálba, majd mártsuk bele a babapiskótákat. Nne áztassuk benne sokáig, épp csak forgassuk meg és helyezzük szorosan egymás mellé egy kb. 35 cm átlójú tálba. Majd öntsük rá a mascarponés krémet, végül jöhet még egy adag kávéba mártogatott piskóta és rá megint a krém.

5. lépés: A legvégén szűrő segítségével szórjunk rá a kakaóport, majd dióval és meggyel díszítsük. Bármennyire is csábító, hogy azonnal vágjunk belőle és megkóstoljuk, ajánlott egy éjszakára betenni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. 

Ráadáslépés: Főzzünk egy adag kávét, tegyük fel a lábunkat, vágjunk a tiramisuból és élvezzük a Karácsonyt és az ízeket.

Kapcsolódó témák: #Győr | #karácsony |
likeold
a fb oldalunkat