Hirdetés
Adyváros

Csapatmunka volt az új kézilabdapálya

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2021.09.29. 12:32

Igazi csapatmunka eredménye az adyvárosi Móra Iskola, illetve a Sport és Kreatív Technikum új, 40 millió forintból elkészült kültéri kézilabdapályája. A fejlesztés ötlete a körzet képviselőjétől, Radnóti Ákos alpolgármestertől származik, a megvalósításhoz pedig a Magyar Kézilabda Szövetség pályázata kellett. A világszínvonalú fejlesztés avatórendezvényén a polgármester azt mondta, nagy öröm, hogy a sportos város, sportos iskolája egy ilyen kiváló minőségű sportpályájával gazdagodott, ami a fiatalok egészségmegőrzését is szolgálja.

Hirdetés

„Iskolánk alapítása, vagyis 1973 óta vagyunk elkötelezettek a sport iránt, a kézilabda pedig külön, kiemelt figyelmet kap az intézményben, ezért is nagy öröm, hogy egy ilyen pályával gazdagodhattunk” – mondta az avatón Csengeri Mária, a Sport és Kreatív technikum igazgatója.

„Nagy öröm, hogy egy sportos város, sportos iskolája egy világszínvonalú kültéri kézilabdapályával gazdagodott, ami a fiatalok egészségének megőrzését is kiválóan szolgálja” – fogalmazott az eseményen dr. Dézsi Csaba András.

Hirdetés

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

„Egykori Mórásként is örülök az új pályájának, ami egy újabb fontos lépcső az adyvárosi fejlesztések sorában, hiszen nemrég adtuk át a megújult Fekete Iskolát és jövőre indul az új parkolólemez építése is” – hangsúlyozta a rendezvényen Kara Ákos országgyűlési képviselő.

„Győr a sport fellegvára, a Móra Iskola pedig az egyik legfontosabb utánpótlás nevelő bázis, amely most egy szuper modern létesítménnyel gazdagodott” – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

A fejlesztéssel kapcsolatban Radnóti Ákos alpolgármester a Győr+-nak elmondta, évekkel ezelőtt az ő ötlete volt, hogy modern, kültéri kézilabdapálya készüljön a Mórában, amihez a szükséges forrást a Magyar Kézilabda Szövetség biztosította. A 40 millió forint értékű beruházás igazi csapatmunka eredménye, hiszen Győr városa és az Agrofeed ETO-SZESE pályáztak a forrásra, a szövetség pedig 100 százalékban támogatta is a megvalósítást.

Az első gólt dr. Dézsi Csaba András polgármester szerezte az új kézilabdapályán, mégpedig az avatón résztvevő Görbicz Anita passzából, míg a kapuban az Audi ETO kiválósága, a francia Amandine Leynaud állt.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #híradó | #kézilabda |
likeold
a fb oldalunkat