Hirdetés

Családi nap volt Győrszentivánon

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.09.10. 20:29

Családias hangulatú programot szerveztek szombaton Győrszentivánon a Molnár Vid Bertalan Művelődési Ház szomszédságában. A színpadon néptánc együttesek és zenekarok váltották egymást, ezek mellett pedig egy főzőverseny is zajlott.

Hirdetés

Ez a Szentiváni Szüreti Fesztivál kistestvére, ugyanis a több ezer embert vonzó nagy fesztivált nem állt módunkban megtartani. Próbáltunk egy családi napot megszervezni, ahol számos programmal készültünk, ilyen volt például a Cserók főzőverseny” – számolt be Győr+ Médiának Loschitz Ferenc, a művelődési ház igazgatója.

A hagyományőrző egyesületek jóvoltából a családi napon a résztvevők kipróbálhatták az ostort, a gyerekeknek volt ugrálóvár és a szervezők felkérésére volt tűzoltó bemutató is.

A program egyik fő attrakciója a főzőverseny volt, ahol számos csapat szállt ringbe, hogy egy bográcsos vagy tárcsás finomságot készítsen.

Az első helyezett, édesanyja titkos receptje alapján tárkonyos csirkeragu levessel Edvy Laura és csapata lett.Először főztem ezt az ételt és bejött. Édesanyám ma nem tud itt lenni, de méltóan képviseltem”– nyilatkozta az ifjú szakács tehetség.

Edvy Laura az oklevéllel

A különböző egyesületek más-más étellel készültek. Mura Jenőné Őrsi Andrea a helyi polgárőröket képviselve ragadott fakanalat. „Burgonyás babgulyás készült. A Polgárőr Egyesület nevében készítettem, de én vagyok a Váczi Iskola főszakácsa. Naponta 1250 adag ebédet készítek a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak. Nagyon szeretek főzni, 50 évesen végeztem el a szakács iskolát, az a fontos, hogy jót és finomat készítsek. Itt a gulyáshoz lángost is sütöttünk” – számolt be a szakácsnő.

A nap fénypontja a Kaláka együttes koncertje volt, melyet rengeteg kisgyermek hallgatott végig.

Kapcsolódó témák: #családi nap | #főzőverseny | #Győrszentiván | #koncert |
Hirdetés