Családbarát centert álmodott meg az új Árkád-vezér

Fotó: Marcali Gábor
Ficsór Dávid
2022.02.23. 12:43

Február elsejétől új centermenedzsere van az Árkád Győrnek. A bevásárlóközpontot három évig vezető Nagy Imrét a harmincegy éves Róna Bálint váltotta.

Január óta Győrben van, és február elsejétől az Árkád Győr új centermenedzsereként dolgozik Róna Bálint, aki szerdán mutatkozott be a sajtó képviselőinek. A harmincegy esztendős új vezető fiatal kora ellenére számos külföldi és magyar tapasztalattal is rendelkezik. Elődje Nagy Imre három évig volt a bevásárlóközpont menedzsere, stabil helyzetben adta át utódjának az Árkádot.

Azt gondolom, hogy elődöm nagyon jó munkát végzett itt. A járvány miatt nyilván egy nehéz környezetben kellett dolgoznia, de az alacsonyabb látogatószám lehetőséget adott olyan dolgokra, amikkel tudtunk a házra is koncentrálni. Felújítottuk a vásárlói mosdókat, most pedig az információs pultok cseréje zajlik, melyeket remélhetőleg jövő héten birtokba vehetnek a kolléganők és egy szép, modern információs pulttal várhatjuk a látogatókat.

Róna Bálint a pécsi Árkádban kezdte szakmai pályafutását, ezt követően egy egyéves budapesti kitérő után került ki Németországba, ahol egy centermenedzser képző programban vett részt és testközelből láthatta az ottani bevásárlóközpontok működését. Rövid itthoni szerepvállalás után 2020-ban, a járvány kellős közepén Bécsbe vezetett az útja, a BanhofCity Wien Hauptbahnhof komplexum vezetéséért volt felelős.

Róna Bálint

A központokat üzemeltető ECE-nek, van egy olyan tulajdonsága, hogy országoktól függetlenül, nagyjából mindenütt ugyanazokat a feltételeket próbálja megteremteni. Járványkezelésben viszont jelentős különbséget voltak. Ausztriában sokkal szigorúbb szabályozások voltak, több lezárás, Németországban még hosszabb lockdown-okkal találkozhattunk, ami komoly nyomokat hagyott mind az üzletházakon, mind a bérlőkön. Alapvetően mindenhol látszik, hogy csökkentek a látogatószámok, csökkent az itt eltöltött idő mértéke is, ez pedig kihatással volt a forgalmakra is. Az viszont pozitív, hogy utóbbi nem olyan mértékben csökkent, mint a látogatók száma. Az online vásárlások aránya értelemszerűen megnőtt, de az is látszik, hogy a helyszíni kereskedelemre mindig is szükség lesz.”

Az új Árkád-vezérnek sok terve van a jövőt illetően. A központban jelenleg is zajlanak projektek, előbb ezeket valósítaná meg, de tovább folytatná az elődje által elkezdett gasztronómiai „erősítést” és még családbarátabbá varázsolná a centert.

„Igazából a kommunikációnkban nem voltak fókuszban a gyerekek, a családok. Ezen szeretnék mindenképp erősíteni a közeljövőben.

Róna Bálint a várossal kialakított remek kapcsolatot a jövőben is folytatná és tovább erősítené. 

„A tavalyi jubileumi év nagyon összehozta a várost és az Árkádot. Ezt nagyon jó dolognak tartom és azon fogok dolgozni, hogy ezután is megmaradjon a kapocs. Ha a konkrét programokat nézzük, akkor elmondhatom, hogy márciusban egy kiállítás keretében bemutatkozik nálunk a Kovács Margit iskola, ezt a sort pedig tovább folytatjuk majd más intézményekkel. Jelenleg is zajlik a Győr 750-es érmeosztás, ami egy remek kezdeményezés!

A centermenedzser hozzátette, csütörtökön még rendeznek érmeosztást az Árkádban, így minden jogosultat arra biztat, regisztráljon és vegye át a neki járó 750-es érmét. 

Kapcsolódó témák: #árkád | #Győr |