Állatvédelem

Cicamentés, összefogással

Fotó: Szurkolók az állatkínzás ellen - Győr
Győr+
2021.04.02. 19:12

Az idei nagypéntek a Szurkolók az Állatkínzás ellen csapatának is feladatot adott, akik egy cicát mentettek meg, a Városrendészet Győr és további állatbarátok segítségével.

A cicamentésről Facebook posztban számoltak be, s már előre eláruljuk: a cicának semmi baja, már jó kezekben van!

„Egy bejelentésre érkeztünk a Szalay Imre utcába, ahol egy cica rekedt az út menti esőelvezető csatornába. Miután hallottuk a nyávogást, csak hosszas hívásra sikerült elérni azt, hogy megpillantsuk a cicust és elkezdhessük a mentését.

Mindent megtettünk, hogy közelebb férhessünk hozzá, az egyetlen lehetséges mód pedig a fedél elmozdítása volt. Mivel a cicus nagyon félt és olyan eldugott, szűk helyre húzódott be, ahova már nem értünk el. Így meg kellett várnunk a megfelelő alkalmat mikor kidugja a kis buksiját, mert a félelemtől még a legfinomabb falatokra sem reagált.

Együttes erővel…

Köszönjük a Városrendészet Győr két munkatársának, hogy egyből félreálltak segíteni nekünk, illetve annak a pár környékbeli állatbarátnak, akik nélkül nehezen sikerült volna a cicát megmenteni!!

A macska a Győri Állatmenhelyre került, akiknek ismét köszönjük a gyors reagálást és a befogadást!” – olvashattuk a beszámolót.

Kapcsolódó témák: #állatvédelem | #Városrendészet |