Hirdetés

Caramellel nagyot bulizott Újváros

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Győr+
2019.09.22. 07:45

Hetedszerre rendezték meg szombaton a Bercsényi ligetben az Újvárosi Családi Napot. Igazi kulturális találkozás volt ez, ahol felcsendült a magyar nóta, a cigányzene, este pedig Caramel adott élő koncertet.

Hirdetés

A programok délután két órakor kezdődtek, s a kicsik boldogan vették birtokba az ugrálóvárat. A felnőtteket magyar nóta és cigányzene szórakoztatta, na meg persze a vásári forgatag sem hiányozhatott. A gulyásleves az utolsó cseppig elfogyott, s amerre a szem ellátott, mosolygós gyermekek harapták a színes vattacukorfelhőket.

Önfeledten ugráltak a gyerekek

Az ünnepi köszöntőre eljött Borkai Zsolt polgármester, dr. Fekete Dávid alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője, illetve Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő is.

Borkai Zsolt, Dr. Fekete Dávid és Szeles Szabolcs

„Engedjék meg, hogy személyes emlékekkel kezdjem, nagymamám itt, a Kossuth utca 24-ben lakott, s szinte minden nap meglátogattam, hiszen nem volt olyan pillanat, hogy ne várt volna nagy szeretettel. Aztán a középiskolás éveimet is itt töltöttem, a Bercsényibe jártam. Manapság ha járom a várost, sokukkal találkozom, s örülök, hogy ilyen nagyszerű programokon köszönthetem önöket. Caramelt pedig fogadják sok szeretettel, nagyon kedvelem a hangját s a dalait” – zárta Borkai Zsolt polgármester.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió

Dr. Fekete Dávid a régi időket emlegette fel, amikor Szigetet és Újvárost még folyó választotta el. Mára már sokkal inkább az összetartozás jellemzi a városrészeket. „Köszönhető ez annak a sokszínű kulturális kínálatnak, amely Győrben tapasztalható. Itt, ezen a családi napon láthattuk és hallhattuk, hogy a magyar nóta és a cigányzene újra a virágzását éli. Megerősítést is kaptunk, hogy ezt a hungarikumot igenis ápolni kell. Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, s sikeres lehetett ez a hetedik családi nap – fogalmazott dr. Fekete Dávid, majd képviselőtársa, Szeles Szabolcs vette át a szót.

A felnőtteket magyar nóta és cigányzene szórakoztatta

„A Bercsényi liget szimbolikus helyszín, hiszen a mérnökök bravúros megoldásainak köszönhetően összeköti Szigetet Újvárossal, a két városrészt pedig Győrhöz kapcsolja. A városhoz, ahol pezseg a kulturális élet, ahol sokféle életmód találkozik, él és szórakozik együtt. Örülök, hogy már a hetedik családi napot tarthattuk meg, s hogy ilyen sok ember érzi jól magát itt. Hajrá Újváros! – zárta Szeles Szabolcs, majd átadta a színpadot Molnár Ferenc Caramelnek, aki zenekarával a fergeteges hangulatot varázsolt a Bercsényi ligetbe.

Szerző: Havassy Anna Katalin
TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #közélet | #zene |
Hirdetés