Hirdetés
Telve szeretettel

Búcsú a színpadtól

Fotó: Marcali Gábor
Farkas Mónika
2020.07.16. 06:17

Ströck Barbara, a Győri Balett Örökös tagja közel három évtizedes aktív táncos karriert tudhat magáénak. Az együttes június végi ünnepélyes évadzáróján búcsúztatták el kollégái, barátai.

Hirdetés

Városunk szülötte a Győr+ Rádió Győr+ Este műsorában mesélt arról, hogy gyerekkora óta kötődik a győri színházhoz és a balett társulatához, melyhez 1991-ben csatlakozott nagy sikerrel. Emlékezetes alakításai között említhetjük a Gulliver Úr utazásai, a Párkák, Az Operaház Fantomja és a Zorba, a görög című előadásokat. Az együttes magántáncosát 1998-ban Philip Morris Junior Balett-díjjal és 2013-ban Carmen-díjjal tüntették ki. A Győri Balett társulatával megfordult a világ számos jelentős színpadán, és dolgozott jó néhány hazai és nemzetközi koreográfussal az elmúlt évtizedekben.

Kiváló táncművészi, szóló feladatai mellett, balett pedagógiai munkát is végez. A Táncművészeti Főiskola klasszikus balett-mester és tánctörténet szaktanár- szakok elvégzése után, rendszeresen oktat és vezeti osztályát a Győri Táncművészeti Általános és Középiskola és Kollégiumban.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győri Balett |
likeold
a fb oldalunkat