Hirdetés
Covid Híradó

Bővebben a Városrendészetről

Fotó: Városrendszészet Győr Facebook
Győr+
2020.12.14. 22:30

A Győri Covid-19 Híradó a 20. adásával jelentkezett hétfő este, s ahogy megszokhattuk, most is rengeteg kérdésre érkezett válasz és a Városrendészetről is több mindent kiderült.

Hirdetés

A kormány december 12., szombattól felfüggesztette az időseknek szóló védett vásárlási idősávot.

– December 24-én ugyanazok a parkolási szabályok érvényesek a Belvárosban, mint bármely más napra, mivel 24-e áthelyezett munkanap, így szombattá vált, a 9 és 13 óra közötti időszakot leszámítva csak azok jogosultak parkolni, akik rendelkeznek az adott övezetre érvényes bérlettel.

Hirdetés

– A külföldről hazatérők esetében, ha nincs fertőzöttség, akkor 10 napos karanténba kerül az illető, ha van magyarországi állandó lakcíme vagy tartózkodási helye.

– Az Ausztriába ingázók lakcímkártyával és érvényes munkavállalási engedéllyel napi szinten, szabadon átjárhatnak a határon.

– Ha valaki a pozitív teszt után 10 napot karanténban töltött és nincsenek tünetei, akkor nincs új teszt, kijárhat pl. boltba.

– Nem maradnak el a korábban beígért városi fejlesztések, a sporthotel például polgármesteri döntésre vár, hogy csökkentett műszaki tartalommal mehet-e.

– A mentőállomás estében a beruházási ügynökség késlekedik, miattuk lassult le a folyamat.

– Új, professzionális felszereléssel kezdte meg munkáját a Városrendészet.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos
Kapcsolódó témák: #Covid-Híradó Győr | #Győr+ TV |
likeold
a fb oldalunkat