Hirdetés

Bonn és Győr a diákokért

Fotó: Audi Hungaria ÁMK
Földvári Gabriella
2019.10.11. 14:23

Az új tanév kezdetén az Audi Hungaria ÁMK diákcsoportja részt vett Bonnban a Junior-Ingenieur-Akademie projekthéten.

Hirdetés

A projekt a német és közép-, kelet-, valamint délkelet-európai iskolák közötti partnerkapcsolatok erősítését szorgalmazza, nagy hangsúlyt fektet az intézmények műszaki-természettudományos területen folytatott együttműködésének elősegítésére.

Fotó: Audi Hungaria ÁMK

A program keretében három éve ápol élénk diákcsere-kapcsolatot a győri Audi iskola és a bonni Miasszonyunk iskola. A diákok egy-egy hetet töltenek a partnerintézményeknél, ahol az aktuális témákat interaktív módon dolgozzák fel. Idén a gimnazisták orvostechnikai kérdésekkel foglalkoztak, de részt vettek iskolán kívüli programokon is. A fiatalok családoknál vendégeskedtek, ezáltal megismerték a vendéglátó országot, annak kultúráját, a közös kirándulások és kulturális programok pedig hozzájárultak az idegennyelv- és interkulturális kompetenciák fejlesztéséhez.

Hirdetés
Fotó: Audi Hungaria ÁMK

Az idei, bonni projekthét zárásaként a két intézmény partnerkapcsolati megállapodást kötött, amelyet Mechthild Wolber, a bonni Miasszonyunk iskola vezetője és Dirk Lange, az Audi iskola igazgató-helyettese írtak alá. Mindketten várják a jövőbeni projektrendezvényeket, amelyeken német és magyar diákok együtt dolgoznak majd az éppen időszerű témákon.

Kapcsolódó témák: #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat