Bonbon cupcake egyszerűen

Szarka Zsófi
2019.12.30. 17:00

A muffin lehet nagyon száraz vagy nagyon zamatos. Ez a csokoládés sütemény belül is és kívül is krémes, mert minden bonbon belekerült, ami a karácsonyi dobozban volt.

Az ünnepek alkalmával felhalmozódnak az ajándék csokoládék, amit ha nem eszünk rendszeres, csak gyűlnek és kifehérednek. Több receptbe is el lehet bújtatni a töltött finomságokat, mégis azt gondolom, hogy egy könnyű kevert tészta a legjobb környezet számukra.

Bevásárló lista 16 db muffinhoz:

  • 12 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 2 ek Holland kakaó
  • 8 ek napraforgóolaj
  • 3 ek tejföl
  • 100 ml tej
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • Belevaló: bármilyen bonbon, 50 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
  • Tetejére: 100 g étcsokoládé, 50 ml tejszín, 50 g vaj

Elkészítés:

Egy nagy tálban a tojást kikeverem a cukorral egészen fehéredésig. Hozzáadom a tejet, tejfölt és habverővel vagy kézi mixerrel simára keverem benne a lisztet, kakaóport, csipet sót, sütőport, olajat.

A sütőt előmelegítem 170 fokra.

A muffinpapírokat a muffinformákba teszem és háromnegyedig töltöm a masszával. A bonbonokat beleszúrom vagy a csokoládékat darabokra töröm és úgy szúrom a masszába. Áfonyával is lehet ízesíteni, ettől zamatosabb lesz.

Addig sütöm, amíg duplájára nő, ez kb. 30 perc. Kihűtöm teljesen, ez alatt a krémet elkészítem.

Felforralom a tejet a vajjal és elkeverem benne a csokoládét. Langyosra hűtöm és a hideg muffinok tetejére habzsákból csiga alakot rajzolok rá.

Áfonyával, gyönggyel, bonbonnal, csokireszelékkel díszítem.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Szarka Zsófi Konyhája |