Hirdetés
Koronavírus

Biztosított a gyermekek felügyelete és étkeztetése

Győr+
2020.03.16. 19:14

A győri önkormányzat közleménye a gyermekfelügyelettel és közétkeztetéssel kapcsolatban.

Hirdetés

A győri önkormányzat a mai napon, azaz hétfőn minden bölcsődében és óvodában biztosította a gyermekek felügyeletét és étkeztetését. 

A 13 bölcsődében ma 48 gyermek, a 37 óvodai telephelyen 232 gyermek számára igényelték a felügyeletet és az étkeztetést.

Hirdetés

Jelenleg a bölcsődébe és óvodába járó gyermekek szüleitől kéri az önkományzat a nyilatkozatot egyrészt arra vonatkozóan, hogy kér-e gyermekfelügyeletet másrészt, hogy igényel-e étkeztetést.

A kért nyilatkozatok folyamatosan érkeznek az egyes intézmények vezetőihez. Jelen állapot szerint az ellátást igénylők száma nem haladja meg az intézményekbe járó gyermekek számának 6 százalékát.

A Győri Szakképzési Centrum kancellárja a tanulók, illetve kollégisták étkezését lemondta. A Győri Tankerületi Központhoz érkező rendkívüli iskolai felügyeletet igénylő gyermekeknek az adott iskolában biztosítják az étkezést.

Aki a gyermekfelügyeletet nem, de az étkeztetést továbbra is igénybe veszi, az ebédet a főzőkonyháról éthordóban naponta 11.30 és 12.30 között elviheti.

Az ellátás folyamatos, bármikor lemondható, illetve igényelhető. A befizetett és igénybe nem vett étkezések díja a következő befizetések alkalmával jóváíródik, tehát a szülőket nem éri kár. A közoktatási intézményekben az étkeztetést végző Gazdasági Működtető Központ a Kréta rendszerén keresztül, valamint az intézmény honlapján is közzétette felhívását a pótbefizetésekkel kapcsolatban.

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat