Biztonságosabb lesz a gyalogos közlekedés Kismegyeren

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2022.10.13. 12:32

Kismegyeren újabb fejlesztések valósulnak meg, ezúttal biztonságosabbá teszik a gyalogos közlekedést, járdaszakaszok építésével és gyalogátkelőhelyek létesítésével.

A Sági út és Arató utca, valamint az Arató utca és Kismegyeri út kereszteződésében létesítenek biztonságos gyalogátkelőhelyet a megnövekedett forgalom kiszolgálására.

„Húszéves problémát oldunk meg most járdaszakaszos építéssel, gyalogátkelőhelyek létesítésével Kismegyeren, amely a lakók kérése volt” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András polgármester csütörtökön a helyszíni bejáráson.

Kara Ákos, a terület országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egy összefogásnak köszönhetően valósul meg a beruházás, ő kormányzati forrást szerzett, amelyből sikerült átcsoportosítani erre a feladatra is, így készülhet el a beruházás.

A részletekről szólva Prédl Antal, a Győr-Szol vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy nemcsak egy zebra felfestéséről van szó, hanem az Arató utcában lévő buszmegállótól a Sági útig kiépítik a járdát, és a szemben lévő oldalon is elkészül a járdakapcsolat. Néhány száz méterrel arrébb, a Sági– Kismegyeri út kereszteződésében, az orvosi rendelőnél is hasonló beruházás készül. Mindkét helyszínen korszerűsítik a közvilágítást is. A munkálatokkal előreláthatólag novemberben végeznek.

Tv-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #felújítás |