Betörőt fogtak a győri városrendészek

Fotó: Városrendészet Győr
Havassy Anna Katalin
2022.09.30. 11:05

A rendőrséggel való eredményes együttműködés ékes példája a hét eleji eset, amikor egy újvárosi betörés feltételezett elkövetőjét Herke Csaba és Ivánfalvi József, a Városrendészet Győr munkatársai fogták el a Bercsényi ligetnél.

Hirdetés

A megszokott módon indult a szeptember 27-i szolgálat Herke Csabának és Ivánfalvi Józsefnek, akik a városrendészet szolgálati gépjárművel járőröztek Újvárosban. A Rába utcába érve azonban egy családi ház előtt álló, villogó fényhíddal félreállt rendőrautóra lettek figyelmesek.

Megálltunk, hogy megkérdezzük a rendőröket, tudunk-e nekik valamiben segíteni” – kezdte a Győr+ Média érdeklődésére Herke Csaba. Mondták, hogy betörtek a házba, viszont van személyleírás a feltételezett elkövetőről, illetve a ruházata is ismert. Sőt, a leírás illik egy általuk már sejtett férfira, így egy nevet is mondtak nekünk. Abban maradtunk, hogy nyitott szemmel járunk, s értesítjük őket, ha szükséges.”

A városrendészet járőrei ezzel folytatták az aznapra előirt járőrszolgálatot a környéken. Alig telhetett el 2 óra, amikor a Bercsényi ligetnél Herke rendész figyelmes lett egy férfira, akire illett a személyleírás, és a ruhája is hasonlított a rendőrök által elmondottakra. Nem haboztak, a férfihoz siettek, majd felszólították az okmányok átadására.

A férfi bár először értetlenkedett, hogy miért is állítottuk meg, de együttműködő volt, az iratait is szó nélkül átadta. Ekkor láttuk, hogy a rendőrök gyanúja beigazolódott, egyezett az elhangzott név a hivatalos okmányon lévővel. A kérdéseinkre válaszolva végül beismerte a betörés tényét, ekkor a társam már értesítette a rendőröket, akik pár perc múlva a helyszínen voltak és átvették az intézkedést. Átvizsgálták a ruházatát és a hátizsákják is, majd előállították a Győri Rendőrkapitányságra. Örülök, hogy segíthettünk a rendőröknek, s hogy ilyen gyorsan sikerült elfogni a betörőt. A rendőrök is megköszönték a munkánkat, ami persze hogy jól esett! Egyébként ezek a sikerek is mutatják, hogy kiváló a kapcsolat a rendőrség és a Városrendészet között, s hogy tényleg tudjuk egymás munkáját segíteni. Úgy gondolom ez a mostani eset, és a hasonló történések is csak előre viszik a Városrendészet Győr munkáját és megbecsültségét.” – zárta Herke Csaba, aki a társakkal való kiváló együttműködést is hangsúlyozta.

Miletics Mór a Városrendészet Győr szakmai igazgatója érthetően büszke volt a két rendészre, akik példaértékű intézkedést hajtottak végre a keddi eset során.  

Herke Csaba és Ivánfalvi József járőrök mindent úgy csináltak, ahogy azt kell. Az intézkedésük szakszerű és jogszerű volt; határozottan, de emberségesen léptek fel a feltételezett elkövetővel szemben. A rendőrök megérkezéséig visszatartották a férfit, megfelelő intézkedéstaktikát követve: olyan testhelyzetben tartották, amivel megelőzhető egy esetleges támadás, így nem csak a saját testi épségüket, hanem a férfiét is óvták, illetve a közbiztonság fenntartására is ügyeltek. A rendőrök köszönete pedig tényleg mindig jól esik, mert mi is mindig a legjobbat kívánjuk nyújtani, amivel nem csak a társzerveknek, hanem a város minden lakosának is segíthetünk. Hiszen szívügyünk Győr biztonsága!” – zárta a szakmai igazgató.

Hirdetés