Beszélgess a Polgármesterrel!  

Németh Boglárka
2022.12.07. 17:14

Dr. Dézsi Csaba András mindig is nyitott volt a fiatalok véleményére és szeretné őket aktívan bevonni azokba a győri ügyekbe, melyek őket is érintik. Szerda délután közel 20 középiskolás fiatal érkezett a Városháza dísztermébe, akik kérdéseket tehettek fel a város első emberének.

A polgármester elsőként fotókat mutatott magáról, arról, hogy milyen volt kis-és kamaszkorában, valamint élete nagy élményeit megörökítő képeket is a fiatalok elé tárt. Ezt követően záporozhattak a kérdések, a diákok többsége pedig nem volt szégyenlős. 

Kérdések érkeztek azzal kapcsolatban miért lett a polgármester orvos, hogyan került a zenei pályára, miért lett politikus és hogy van ideje még újságíróként is dolgozni? Ezen felül kérdések érkeztek a buszjáratokkal, az egészségüggyel, az iskolai fejlesztésekkel és a környezetvédelemmel kapcsolatban is. A végső kérdés pedig az volt, hogy általánosságban milyen tanácsot adna a polgármester a mai fiataloknak.

Nagyon fontos az, hogy beszélgessünk a fiatalokkal hiszen ebből tudjuk meg azt, hogy mi érdekli őket, hogy látják a világot, egyáltalán hogy látják a felnőtteket és hogy látják a politikusokat. Ez egy politikusnak nagyon tanulságos lehet. A másik pedig az, hogy miután oktatok is – amit szeretek és szeretek beszélgetni is a fiatalokkal – általában interaktív előadásokat tartok, ami óriási élmény nekem, remélem, hogy a fiataloknak is. Minél inkább megismerjük egymás gondolatait, érdeklődési körét annál jobb. A társadalomban beszélgetni kell egymással! A kommunikáció az, ami egy társadalmat egészségessé tesz.”– hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András. 

Három diákot is megkérdeztünk mit gondol a „Beszélgess a polgármesterrel” program lehetőségéről.

 Jó dolgokat mondott nekünk a polgármester, és egy kicsit az életre is tanított minket. Bemutatta, hogy milyen volt fiatal korában és láthatjuk a mostani munkáiban, feladataiban is. Ennek segítségével mi is látjuk, miként lehet fejlődni a világban. Azt adta tanácsnak, hogy legyünk önmaguk és csináljunk azt, amit szeretnénk. Ezekkel teljesen mértékben egyetértek! ”– mondta Téringer Máté, aki jelenleg a Városi Diákfórum elnöke is egyben.

Én szeretnék a politikában továbbmenni és rendkívül érdekesnek találtam ezt az egészet. Sok hasznos tanácsot kaptam, hogyan tudnék kiteljesedni. Egyébként az iskolában diák tudósító is vagyok, szóval ezt az eseményt megírom majd, és remélem bekerül majd a Győr Pluszba is.”- fejtette ki Ugróczi Linda, a Krúdy Technikum diákja. 

„Abszolút élni kell azzal a lehetőséggel, hogy elmondhatjuk mi, fiatalabb generáció is a véleményünket, a reformokra szánt ötleteinket. Nagyon szuper, hogy a polgármesterrel ezt így megoszthattuk és hogy tényleg mi is hozzátehetünk valamit a város fejlődéséhez.”– számolt be Huszár Réka, a Szentgyörgyi iskola tanulója a tapasztalatairól.

A beszélgetés során a diákok egyedi poharat és karácsony közeledtével szaloncukrot is kaptak, ráadásul a polgármester irodájába is bemehettek. 

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka