Hirdetés
Tavasz a tavon

Bemutatkoznak Adyváros legapróbb lakói

Fotó: Beledi Márta
HAK
2020.05.08. 21:40

Az egyik legszebb tavaszt éljük, a természet ébredése és ragyogása még ebben az igencsak kusza évben is megkérdőjelezhetetlen. Az Adyvárosi-tó élővilága egyre gazdagabb, s egyre aranyosabb.

Hirdetés

A szárcsapárnál és a vadkacsa párnál is bőséges volt a fióka-áldás ezen a tavaszon, akik már boldogan úszkálnak szüleik után az egyre kellemesebb időben. Gyakorolnak, készülnek az életre, mert előbb utóbb kirepülnek a családi fészekből és a védőszárnyak alól. Ez az élet rendje, nem csak a madaraknál… Ám addig is mosolyt csalnak mindenki arcára, aki látja vidám fürdőjüket, önfeledt játékukat. Persze a tanulás idejét is élik, most kell minden elsajátítani, egyszer gyermekek ők is…

Az Adyvárosi-tó környéke egyre kedveltebb kikapcsolódási helyszín, minden évben nagy gondot fordítanak rá, folyamatosan szépül. A gondoskodást az élővilág is meghálálja, egyre jobban érzik magukat ők is vízben, vízen és a parton is.

Hirdetés

Beledi Márta gyakran sétál arra, így a Győr+ olvasóinak is megörökítette a szárcsa- és kacsacsaládot. A fiókák most vélhetően Adyváros legapróbb és legaranyosabb lakói.

Kapcsolódó témák: #napi érdekes |
likeold
a fb oldalunkat