Győr+
2022.09.13. 11:45

Bedrogozva gázolta halálra a kerékpárost Győrben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a 19 éves férfi ellen, aki ittasan, bódultan száguldozott Győrben és így gázolt halálra egy kerékpárost.

A vád szerint a 19 éves férfi 2021 nyarán szórakozni jött Győrbe két társával együtt úgy, hogy ezt megelőzően szeszes italt és kábítószert is fogyasztott. A hajnali órákban érkeztek Győrbe, ahol már lakott területen belül a férfi 116-126 km/óra sebességgel vezette járművét.

Ezzel a sebességgel közelített meg egy zebrát, ahol az 56 éves sértett – közlekedési szabályt szegve – a kerékpárján ülve akart az úttesten átkelni. A vádlott járműve elejével elütötte a sértettet. Az ütközés következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A jármű sebességére jellemző, hogy az elütés helyétől kb. 175 méterre állt meg hosszas sodródás után.

A vizsgálatok a vádlott vérében alkoholt és metamfetamint mutattak ki.

A férfi ellen halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. Vele szemben nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a terheltet a közúti járművek vezetésétől.

A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #halálos baleset | #ügyészség |