Hirdetés
Koszorúzás

Bátor győri újságírókra emlékeztek

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2021.11.08. 14:04

1956. november negyedikén jelent meg Győrben a Hazánk című újság. Az egykori szerkesztőségnél lévő emléktáblát Radnóti Ákos győri alpolgármester koszorúzta meg a város nevében. A városvezető kiemelte, a valamivel több, mint egy hónapig működő újságnál dolgozó forradalmi szellemiségű újságírók bátorsága örök példa az utókor számára.

Hirdetés

1956. november negyedikén jelent Győrben a Hazánk című újság. Az egykori szerkesztőségnél lévő emléktáblát Radnóti Ákos győri alpolgármester koszorúzta meg a város nevében. Az alpolgármester kiemelte, a lapnál dolgozó forradalmi szellemiségű újságírók bátorsága örök példa az utókor számára.

Bátor újságírók úgy döntöttek, hogy kiadják ezt a lapot, és így meg tudták valósítani a független újságírást, ami akkor nem volt Magyarországon. A Hazánk című lap hitelesen tudósított, így nem véletlen, hogy több alkalommal túlszárnyalták a 18 ezres példányszámot. Bár az újság indulása után csak alig több mint egy hónapig 1956. december 10-ig működhetett, fontos megemlékezni az itt tevékenykedő újságírókról” – mondta az alpolgármester.

Hirdetés

A Hazánk című győri lap tíz újságíróval, valamint egy szerkesztőségi munkatárssal indult 65 évvel ezelőtt.
„Győr Város Önkormányzata büszkén emlékszik a hős újságírókra, akik nagyon keményen, határozottan fogalmaztak cikkeikben, és ezekkel a forradalmi tettekkel szembeszálltak a kommunista uralommal” – tette hozzá Radnóti Ákos.

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt
Kapcsolódó témák: #hazánk | #koszorúzás | #megemlékezés |
likeold
a fb oldalunkat