Hirdetés
31! Fesztivál

Ballonok lepik el Győr egét

Fotó: Győr+ Televízió
Zombai-Kovács Ákos
2021.07.07. 12:14

Színes ballonok lepik el Győr egét szerdától egészen vasárnapig, itt rendezik ugyanis a 40. Magyar Nemzeti Hőlégballon Bajnokságot, ahova nem csak hazai, de például holland ballonosokat is várnak

Hirdetés

A hétvégi 31! Összművészeti Ifjúsági Fesztivál keretében életre hívott hőlégballonos seregszemlén 18 csapat indul, a ballonok többek között a Belváros és Marcalváros felett is elszállnak majd, csodás élményt kínálva a szemfülesebb győrieknek.

„A következő napokban valóban érdemes az eget pásztázni, mert színes ballonok lepik el azt, 18 csapat hajt végre repüléseket, naponta kettőt, egyet kora reggel, egyet pedig este” – mondta a Győr Plusznak a verseny főszervezője, aki maga is Európa-bajnok hőlégballonos.

Hirdetés

„Összetett sportág a miénk, itt nem a leggyorsabb vagy a legmesszebbre repülő nyer, hanem az, aki legfinomabban tud manőverezni a hőlégballonjával” – tette hozzá Molnár Csaba.

„Évtizedekkel ezelőtt volt egy komolyabb mélypont, de manapság megint egyre népszerűbb ez a sportág, a győri verseny pedig tovább növelheti a hőlégballonozás ismertségét” – emelte ki a bajnokság főszervezője.

„Én és a fiam is indulunk a bajnokságon, ha másért nem, miattunk is érdemes lesz az eget pásztázni, ráadásul az én ballonomon ott a 750-es logó is, ami Győr város idei jubileumára hívja fel a figyelmet” – zárta szavait Molnár Csaba.

Fotógaléria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Győr | #programok | #szabadidő |
likeold
a fb oldalunkat