Balatoni nyár a Győri Tanodásoknak

Földvári Gabriella
2024.07.09. 10:49

A huszadik évét ünnepli idén a Győri Tanoda-Klub. Minden nyáron a jól megérdemelt kirándulásokon, tábori programon pihenhetik ki a tanév nehézségeit a tanodások és a mentorok.

Ez évben már a szünet első napjaiban huszonkét gyermek nyaralt a Balaton-parton Gyenesdiáson a Tulipán-üdülőben. Már négy éve ebben az üdülőben nyaralnak a tanoda diákjai. Az üdülő parkjában pingpong csatákat vívtak a fiúk, kosaraztak a kisebbek, fociztak, sakkoztak a nagy fiúk. A szomszédban a zalai tánccsoport lányainak az „edzésében”, előadásában is gyönyörködhettek. Meglátogatták a közeli vízimalmot és füvészkertet, ahol sok fűszernövényt ismerhettek meg, és finom friss limonádét is fogyasztottak.

Egésznapos kirándulás keretében nézték meg Keszthelyen a Festetics kastélyt. Színvonalas, nagyon érdekes tájékoztatást kaptak a grófi család életéről, a könyvtárról, a bútorokról. Azt is megismerték, milyen hintókon, milyen kocsikon, szánokon utaztak a kastély lakói. Persze modern autókat is kiállítottak – a fiúk örömére. Délután a 100 éves Helka hajón ringatóztak egyet a Balaton hullámain. A legnagyobb élményt azért a Diási strandon való úszkálás, fürdés jelentette számukra.

„A nyáron még sok program vár a Győri Tanodásokra. Öt hetet tart nyitva a klub. Szervezünk programot Pécsre-Siklósra. Megszervezzük idén is a sikeres FABLAB-tábort a Terre des Hommes Alapítvánnyal. Az egy hetes műhelynapok keretében 3D-s tervezést, lézervágást és 3D-s nyomtatást gyakorolhatnak, és készíthetnek érdekes tárgyakat a tanulók. Augusztusban a budapesti kiránduláson a Liszt Ferenc Repülőteret ismerhetik meg a gyerekek, és megnézhetik a Tropicarium cápáit, halait is.” – tájékoztatott dr. Szakácsné Foki Katalin tanodavezető.

Kapcsolódó témák: #balaton | #Győri Tanoda Klub | #nyaralás |