Babos Vilmost köszöntötte az alpolgármester

J. Kovács Andrea Marcali Gábor
2023.02.23. 11:23

Szép hagyomány városunkban, hogy a városvezetők felköszöntik a 90., 95., 100., életévüket betöltő idős embereket. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője csütörtök délelőtt otthonában gratulált az Ifjúság körúton élő Babos Vilmosnak 95. születésnapján.

Az ünnepelt meghatódva fogadta a vendégeket és szívesen mesélt életéről.

Vilmos bácsi Dunaszegen született 1928-ban. Az általános iskola elvégzése után Győrbe került szakiskolába. Női és férfi szabóként végzett és dolgozott hosszú évtizedekig. Szeretett szakmáját nyugdíjba vonulása után sem hagyta abba, engedve a környezetében élők kérésének, még évekig vállalt kisebb-nagyobb munkákat. Feleségét már régen elvesztette, a mindennapokban egy gondozónő segíti őt. Egy lánya, egy unokája és három dédunokája rendszeres látogatásaikkal fényt hoznak az életébe. A jeles születésnapot hétvégén ünneplik meg családi körben.

Radnóti Ákos a Győr Plusz Média kérdésére válaszolva elmondta:

„Nagy örömmel jöttem Babos Vilmos bácsit felköszönteni Adyváros képviselőjeként. Elhoztam Orbán Viktor miniszterelnök ajándékát, egy emléklapot. Én is készültem egy kis meglepetéssel, valamint átadtam dr. Dézsi Csaba András polgármester ajándékát és jókívánságait. Vilmos bácsi jó egészségnek örvend, fiatalosan tartja magát. Szabóként dolgozott, bennünket is elegánsan, a saját maga által készített ruhában fogadott. Manapság sajnos egyre kevesebben vannak, akik férfiként a szabó szakmát választják, pedig jó lenne életben tartani ezt a hagyományos foglalkozást. Öt évvel ezelőtt itt voltam a 90. születésnapon, és azzal váltunk el, hogy a 100.-on ismét találkozunk” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Tv-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #Győr | #Radnóti Ákos | #születésnap |