Hirdetés

Ismét lecsapott a vihar Győrre!

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.08.17. 18:55

Hirdetés

A délutáni órákban rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék zúdult Győrre, az eső elvonulását követően a Győr-Szol Zrt. munkatársai azonnal megkezdték a takarítási, kárelhárítási munkákat a városban.

A víz kisebb mennyiségben bejutott a Dunakapu téri mélygarázsba, de csak a legalsó szint lezárására volt szükség. Az üzemeltető megkezdte a létesítményben a szivattyúzást, ezzel párhuzamosan zajlik a mélygarázs alsó szintjének takarítása.

Hirdetés

A Győr-Szol szakemberei az Adyvárosi, József Attila lakótelepi tározótavak átereszeit átvizsgálják, amennyiben szükség van rá, a tavaknál is megkezdődik a csapadék szivattyúzása.

A szolgáltató dolgozói folyamatosan jelen vannak a városban, ahol szükséges a Győr-Szol kezelésében lévő területeken kisgépekkel és kézi erővel végzik a takarítási, kárelhárítási munkákat – tájékoztatott a Győr-Szol Zrt.

A Pannon-Víz Zrt. pedig az alábbi közleményt adta ki a vihar után:

„2020. augusztus 17-én hétfőn délután ismét rendkívül intenzív felhőszakadás zúdult Győrre. A meteorológiai előrejelzések, radarképek hatalmas vihart jeleztek. A rendkívüli helyzetre készülve az elvezető rendszert leürítettük és az összes záporkiömlőt kinyitottuk.

A szivattyúk teljes kapacitással működtek.

A záporkiömlőkön jelenleg is több ezer m3 csapadékvízzel tehermentesítjük az elvezető rendszert.  A vízmű diszpécserszolgálatára 16:30-tól folyamatosan érkeztek a bejelentések feltelt csatornákról.

Az elvezető rendszerbe nagy erővel bejutó víz a Szigethy Attila, Tihanyi Árpád, Földes Gábor és Ipar úton kimozdította a csatorna fedeleket.

A legtöbb bejelentés Nádorvárosból, Belvárosból, Újvárosból érkezett. A zápor utáni első órában több mélyebb fekvésű utcarész került víz alá. A helyzet fokozatosan javult, ahogy az elvezető rendszer megbirkózott a hatalmas mennyiségű vízzel.

A csapadék intenzitása rövid időre elérte a 80-100 mm/óra értéket. 

Jelenleg is négy nagyteljesítményű csatornatisztító gépjármű járja a várost és ahol kell beavatkozik.”

Forrás: Győr-Szol Zrt. / Pannon-Víz Zrt.

Ma a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #időjárás |
likeold
a fb oldalunkat