Hirdetés
Domus Peregrini Apartmanok:

Az utazók háza felfedezésre csábít

Fotó: Ács Tamás
Szabó Csilla
2020.08.12. 13:33

A történeti és vallási szempontból is a város szívének számító Káptalandombon 23 lakrészből álló, teljesen felújított apartmanház várja augusztus közepétől a vendégeket: zarándokokat, magyar és külföldi egyéni és csoportban érkező turistákat egyaránt. A kulturális látnivalók mellett a szállásnak otthont adó épületek is felfedezésre csábító érdekességeket rejtenek magukban.

Hirdetés

A Collis Sacer, mint történelmileg meghatározó jelentőségű terület, valamint az érinthető közelségben lévő természeti adottságok elvarázsolják a Győrbe érkezőket. A 2020 tavaszán nemzeti emlékhellyé nyilvánított Káptalandombon megnyílt Domus Peregrini Apartmanokban a vendégek számára minden adott az elcsendesedésre vagy a szabadidő aktív eltöltésére. A zarándokok vagy utazók házának Győr idegenforgalmába bekapcsolása a városba érkezők még teljesebb élményszerzését szolgálja.

Dr. Reisner Ferenc általános püspöki helynök, a győri hittudományi főiskola rektora szerint rohanó világunkban állandóan úton vagyunk, az elkészült szálláshely nyitva áll mindenki előtt a megpihenésre, az élmények, a tapasztalatok rendezésére. Lehetőséget kínál a testnek és a léleknek is az erőt gyűjtéshez. „Az út bennünk van, a célba érés a jutalom, az, hogy önmagunkhoz és Istenhez is közel kerülhetünk.”

Cseh Sándor, a Győri Egyházmegye Püspöki Vagyonkezelő igazgatója megemlítette, a Káptalandomb szakrális emlékei a zarándokok szent helye, emellett a megyeszékhely látnivalókban gazdag belvárosából mintegy kiemelkedik, akusztikai és fényviszonyaival varázslatossá teszi az a helyet, ahol mostantól szállást találnak a kikapcsolódni és pihenni vágyók egyaránt.

Holdosi Dániel projektvezető, Dr. Reisner Ferenc általános püspöki helynök, Cseh Sándor, a Győri Egyházmegye Püspöki Vagyonkezelő igazgatója és Matesz Németh Mária az apartmanok vezetője
Fotó: Ács Tamás

Holdosi Dávid projektvezető beszélt a munkálatokról, 450 nap alatt „csodát” vittek véghez, összesen 1300 négyzetméternyi területet újítottak fel. 578 négyzetméternyi területen, 23 lakrész található a Domus Peregrini Apartmanokban, amely 62 vendég fogadására alkalmas, tágas közösségi terek, teraszok, 50 főt befogató kápolna is a vendégek nyugalmát, és pihenését szolgálja. A Győri Egyházmegye hét felújítási csoportot magába foglaló, 7, 7 milliárd forint összértékű pályázatának része a közel 800 millió forint értékű épületkorszerűsítéssel és funkcióváltással járó beruházás.

Matesz Németh Mária az apartmanok vezetője hozzátette, a szálláshelyen az egyházi és történeti miliőbe illeszkedő tágas vendégterek és közösségi helyiségek készültek el. A barokk belváros legmagasabb pontján minőségi, egyéni látogatók, családok, csoportok igényeinek egyaránt megfelelő, különböző méretű és befogadóképességű apartmanok közül lehet választani. Felszerelt konyha, zuhanyzós fürdőszoba, Wifi, TV és széf biztosítja a szállásra érkezők kényelmét. Letisztult színek és formák, a műemlék szépségéhez illő modern, minimalista stílusú, egyedi gyártású bútorok adják együttesen azt a harmóniát, amely a szálláshely különlegességéhez, egyedi vonzerejéhez még hozzájárul. Minden adott az apartmanok nevéhez hűen, hogy Győr és a Domus Peregrini Apartmanok, azaz az utazók, zarándokok háza a rengeteg álomszép hely közül bakancslistás célpont legyen hívőnek és nem hívőnek egyaránt.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Egyházmegye |
Hirdetés