Az újabb 100 évet tervezik

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2022.01.18. 12:43

A tavaly 100 éves Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola mozgalmas első félévet tudhat maga mögött. A jeles évforduló alkalmából számos programot szerveztek, köztük 100 facsemetét is elültettek, emellett a szakmai kihívásokat is teljesítették és több országos és megyei versenyen szerepeltek kiváló eredményekkel a tanulók. Hétfőn kezdődött a félév utolsó és egyben legsűrűbb hete is.

Hirdetés

Nyilvánvalóan örültünk, hogy jelenléti oktatással kezdődött a tanév” kezdte mondanivalóját Gecsei Kolos, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója. Szinte minden programot sikerült megszervezni, az őszi túrát, a pályaorientációs napot és az adventi készülődést is osztály keretek között. Mindezek mellett a szakmai munka is szigorúan folyt, melyet az országos és megyei versenyeken elért kiváló eredmények is igazoltak.

Fotó: Győri Gárdonyi Iskola Facebook

A 2021-es év emellett az iskola 100. születésnapjáról szólt: gálaműsorral, emlék-kiadvánnyal, emléktáblával, bronz emlékéremmel is tisztelegtek a jeles alkalom előtt. ” Nincs olyan Gárdonyis kis diák, aki ne tudná, hogy miről szólt az előző év, ne tudná azt, hogy egy 100 éves iskolába jár, ennek a 100 éves iskolának hagyományai vannak és büszkeséggel tölti el őket, hogy itt tanulhatnak” – hangsúlyozta az igazgató, aki hozzátette reméli, hogy maradandó emlékeket hagytak maguk után. „Nagyon fontos és szívemnek kedves, hogy 100 facsemetét ültettünk el a nyolcadikosokkal a Püspökerdőben és remélem, hogy utódaink majd ezek árnyékában fognak sétálni és gondolkozni: múlton, jelenen és jövőn.”

Gecsei Kolos arról is  beszélt, hogy fontos hét előtt állnak, hiszen szombaton írják a nyolcadikosok az írásbeli felvételit, melyre egész eddig készültek. Emellett január 21. az első félév utolsó napja, a jövő héten pedig az értekezlet után – amelyen a magatartás és szorgalom érdemjegyeket is megállapítják – mindenki megkapja a bizonyítványát. Az óvodások és szüleik is nagy döntés előtt állnak, ezért az iskolák, köztük a Gárdonyi is nyílt napot szervez, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek abba, miként működik az iskola, milyen elvek mentén folyik a tanítás és mik az intézmény hagyományai.

A Gárdonyiban holnap, azaz szerdán fél 5-től várják a leendő elsősöket és szüleiket.

„Egy tájékoztatót fogok tartani, ahol igyekszem bemutatni iskolánk történetét, iskolánk értékeit, azt, hogy miért jó Gárdonyisnak lenni, mi az, amit nyújtani tudunk akár a tanulmányok, akár a szabadidős tevékenységek keretében.” – mondta el Gecsei Kolos. 

Az igazgató a második félév terveiről is beszélt a Győr+Médiának és úgy fogalmazott: tulajdonképpen ez a következő 100 év kezdete. Az intézményvezető reményei szerint ez a félév minél gazdagabb tevékenység rendszerrel fog szolgálni gyermekeknek és pedagógusoknak egyaránt, szeretnék, ha a tervezett programok megvalósulnának. Készülnek a családi napra, az erdei iskolára, tanulmányi területen pedig többek között az új típusú kompetencia mérésre és nyugodt, békés szakmai munkában reménykednek. 

Hirdetés