Fejlesztés a Feketében

Az új külső mellé új kézilabdapályát is kaptak

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.04.01. 10:45

A korábban kívülről teljesen felújított adyvárosi Fekete István Iskola most vadonatúj kültéri kézilabdapályával is gazdagodott. A fejlesztést pénteken, egy bejárás keretében mutatták be a sajtónak. Az országgyűlési képviselő, a polgármester, az alpolgármester, valamint a körzet önkormányzati képviselője az iskola vezetőivel közösen nézték meg a 74 millió forintból készült modern pályát, majd a szintén a közelmúltban elkészült új uszodát is bejárták.

„A ciklus során az egyik legfontosabb feladatomnak azt tartottam, hogy támogatást szerezzek győri és Győr környéki iskolák különböző célú fejlesztéseihez, örülök neki, hogy itt a Feketében a korábbi teljes körű külső felújítás után elkészült az uszoda és most egy modern, kültéri kézilabdapályát is át tudunk adni a fiatalok számára” – mondta a Győr Plusznak Kara Ákos. „Amennyiben az állampolgárok vasárnap megtisztelnek szavazatukkal, a jövőben is az itt a városban és a térségben élők biztonságáért, valamint újabb helyi, közösségi fejlesztések megvalósításért dolgozom” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Gyerekkoromban is rengeteg sportpálya volt Győrben, amiket előszeretettel használtunk, de ezek mostanra elhasználódtak, kiszolgálták az idejüket, a mi dolgunk az, hogy ezek közül minél többet felújítsunk saját erőből vagy pályázati források segítségével – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András.

„Ez az iskola korábban teljesen megújult kívülről, most pedig a sportolási lehetőségeken tudtunk javítani ezzel a kézilabdapályával, illetve az uszoda modernizálásával, köszönet Kara Ákos képviselő úrnak a hatékony lobbi tevékenységéért, amit a Fekete esetében is kifejtett”– hangsúlyozta a polgármester.

„Nagy öröm számomra, hogy Adyváros sportos szempontból is nagyot lépett előre, nagyon rövid idő alatt, egy ilyen kézilabdapályát korábban a közeli Móra Iskolában is át tudtunk adni, nem is beszélve arról, hogy a már meglévő létesítmények mellett, készül a Grabo-sátor felújítása, ami ugyancsak a fiatalok mozgását és a tömegsportot fogja szolgálni nyártól”– emelte ki Radnóti Ákos, sportot is felügyelő alpolgármester.

„A Covid utáni időszakban különösen fontos, hogy a fiatalok ki tudjanak mozdulni a négy fal közül, ehhez pedig kiváló körülményeket biztosít például ez az új, 21. századi kézilabdapálya is” – mondta a bejáráson dr. Szálasy László, a körzet önkormányzati képviselője.

„Az iskola külső felújítása nagyjából 1 milliárd forintból valósult meg, az uszodánk modernizálása 570 millióból készült el, ez a kültéri kézilabdapálya pedig 74 millió forintból, pályázati forrásból készülhetett el, a diákok és a tantestület nevében is köszönöm mindenkinek, aki segített bennünket ezekben a munkákban” – fogalmazott Németh Péter, a Győri Fekete István Általános Iskola igazgatója.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos