Széchenyi István Egyetem

Az ország első pizzaautomatáit helyezték üzembe Győrben

Fotó: Májer Csaba József
Győr+
2022.05.31. 10:39

Újabb szolgáltatással bővültek a hallgatók, a munkatársak és a vendégek lehetőségei a győri Széchenyi István Egyetemen: a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban, valamint a Külső Kollégiumban üzembe helyezték az ország első pizzaautomatáit.

A Széchenyi István Egyetem idén februárban adta át az európai uniós támogatásból felújított Bridge Hallgatói és Oktatói Klubot. A győri campus tőszomszédságában, a Mosoni-Duna partján található létesítmény az elmúlt hónapokban újra rendkívül népszerűvé vált, nagyon sokan látogatták a koncerteket, a SZEN rendezvényeit, és minden bizonnyal a nyári Bridge Garden is rengeteg érdeklődőt vonz majd többek között a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma vagy ByeAlex fellépésének köszönhetően. Bakk-Tóth Anikó, a Get&Go Pizza Kft. projektvezetője szerint éppen a helyszín közkedveltsége indokolta, hogy itt állítsák üzembe hazánk első pizzaautomatáját. Azóta pedig már a második berendezés is működik az egyetem győri, Mészáros Lőrinc utcai Külső Kollégiumában.

„A gépek a hét minden napján, nulla–huszonnégy órában működnek, azaz például egy buliban akár éjjel is gyorsan tud meleg ételt venni, aki megéhezik” – mondta a szakember.

A francia gyártmányú berendezés működési elve egyszerű. Amikor a vásárló az érintőképernyőn kiválasztja, mit szeretne, az automata a hűtőrészből kiveszi a megfelelő, elősütött pizzát, átviszi a sütőrészre, ott a dobozból kiemeli, beteszi a sütőbe, majd három perc alatt, 250 fokon készre süti. Ezt követően visszateszi a dobozba, és úgy adja ki a vevőnek.

A Széchenyi István Egyetem rendkívül sokat tesz azért, hogy a hallgatók számára sokféle, európai színvonalú szolgáltatást nyújtson. A pizzaautomaták felállítása újabb példát jelent erre, ami ráadásul nemcsak az egyetemi polgárok, hanem az ide érkező látogatók, vendégek számára is előnyös” – fogalmazott Maczkó Márton, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #pizza | #Széchenyi István Egyetem |