Májusi eső aranyat ér?

Látogatórekordot döntött az állatkert tavaly

Fotó: Xantus János Állatkert
Xantus János Állatkert
2020.06.07. 09:00

A tavalyi állatkertünk történetének eddigi leglátogatottabb esztendője volt. 2019-ben több mint 190 ezer fő váltott belépőjegyet a Xantus János Állatkertbe. Nagy reményekkel vágtunk neki az új évnek, hiszen a január, február kedvező, enyhe időjárása sokakat csábított állatkerti sétára. Ekkor még nem számoltunk azzal a ténnyel, hogy a médiában egyre nagyobb visszhangot keltő koronavírus-járvány hozzánk is begyűrűzik, és márciusban be kell zárnunk a parkot.

Hirdetés

Örömmel töltött el bennünket, hogy ezekben a nehéz időkben rengetegen érdeklődtek az állatkert helyzetéről. A tulajdonos önkormányzat teljes vállszélességgel kiállt állatkertünk mellett, és örökbefogadásaikkal magánszemélyek is támogatták az állatkert működését.

Nagyon készültünk az idei tavaszra, a járványhelyzet miatt azonban elmaradtak a több tíz éves hagyománnyá vált rendezvényeink, mint a húsvéti hétvége és a május 1-jei családi nap.

Május elején óriási örömünkre újra kinyithatott az állatkert. Gőzerővel készültünk a pünkösdi hosszú hétvégére, hiszen ebben az évben ez egybeesett a gyermeknappal. Bíztunk benne, hogy sok gyerkőc arcára csalhatunk mosolyt, hiszen ez a nap csak róluk szól.

Mint mondani szokás, májusi eső aranyat ér. Mi azonban egyáltalán nem örültünk a hónap utolsó napján, gyermeknapon lezúduló esőzésnek és hideg időnek. A bejáratnál a gyerekek részére szánt ajándék jégkrém és az apukáknak ajándékozott hűsítő sör a nyirkos, 12 fokos időben sajnos aktualitását vesztette. Néhány látogató így is ellátogatott hozzánk, az ő elszántságukat és kitartásukat köszönjük. Eljött a pillanat, amikor az állatkert vezetője tényleg kétségbe esett.

De minden vihar után kisüt a nap.

Másnap, pünkösdhétfőn az időjárás teljesen más arcát mutatta, így sokan döntöttek úgy, hogy ellátogatnak hozzánk. A látogatók szinte egymásnak adták a kilincset, a játszótér gyerekzsivajtól harsogott, fogyott a jégkrém, többször megtelt az állatbemutató aréna.

Köszönjük látogatóinknak a nagyfokú érdeklődést és a kitartást, melyet állatkertünk felé mutattak! Ezért érdemes dolgozni, ebből meríthetünk lelkesedést és kitartást a további munkához! Bízunk benne, hogy az év hátralévő részén is sokan látogatnak el hozzánk.

(Támogatott tartalom.)

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #szabadidő | #Xantus János Állatkert |