Komolyzene

Az első koncert Rákász Gergellyel

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2021.05.06. 10:38

Győrben volt a nyitás utáni első koncert az országban. Rákász Gergely, orgonaművész - a járvány miatti szabályok betartásával - de teltházas koncertet adott a győri bencések Loyolai Szent Ignác-templomában tegnap este.

Közel 120 fő vehetett részt az eseményen, akik többsége egészségügyi dolgozó volt. A művész úgy fogalmazott: ez egyfajta hálakoncert volt, hiszen az ápolók, orvosok és a mentősök harcoltak a legkeményebben a koronavírus elleni küzdelemben. Emellett néhány jegyet meg is hirdettek a nagyközönség számára, ezek szinte pillanatok alatt elkeltek.

A padokban biztonságos távolságra ültek egymástól az emberek. A koncertre a város első embere, dr. Dézsi Csaba András is ellátogatott. Rákász Gergely szerint fontos a közösségi élmény, de még fontosabb, hogy a szórakozni vágyó emberek biztonságban érezhessék magukat az eseményeken, erre pedig itt is különösen nagy hangsúlyt fordítottak: többek között csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők élvezhették Bach, Vivaldi, Sosztakovics, Ravel és Strauss klasszikusait.

Rákász Gergely elmondta, hogy hatalmas izgalommal készült a koncertre, melyen alig várta a csillogó tekinteteket és az elismerő tapsot. Azt is hozzátette, hogy nagy elismerés az országban először megörvendeztetni a zene kedvelőit és reméli hamarosan még nagyobb hallgatóság előtt játszhat majd.

Galéria: Ács Tamás

A Győr+ Televízió is forgatott a helyszínen:

Szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #bencések | #komolyzene | #koncert |