Hirdetés

Az ellenzék szerint nem elég a bérlakás

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.10.01. 16:07

„Győrben is van migrációs helyzet, csakhogy ez belső migráció, ide az ország keleti részéből érkeznek munkavállalók, akik viszont a piaci bérlakások árát nem mindig tudják megfizetni” – mondta az ellenzéki összefogás szokásos heti sajtótájékoztatóján Pollreisz Balázs.

Hirdetés

Pollreisz szerint a háziorvosi praxisok beteglétszáma jelentősen megnőtt, ez is arra utal: az ország távolabbi vidékéről sokan próbálnak Győrben jobban fizető munkahelyet keresni. A legjelentősebb vállalkozások tudnak annyi munkabért fizetni, melyből a drága bérleti díjakra is futja, ám például a közszolgálati dolgozók, vagy a kisebb vállalkozásban elhelyezkedők nem. Ugyanígy sújtják a magas bérleti díjak az egyetemistákat is.

Az ellenzék úgy látja, kevés az önkormányzati bérlakás Győrben. Arra a felvetésünkre, hogy a statisztikák szerint létszámarányosan Győrben magas a bérlakások száma, a szociális lakások bérleti díja pedig négy éve nem emelkedett, Pollreisz Balázs elismerte: sok bérlakás van, de még több kellene.

Hirdetés

Ráadásul a bérlakások nagy többsége szociális bérlakás, márpedig olyanokra is szükség lenne, melyet a szociális ingatlanok bérleti díjánál magasabban, a piaci árakhoz képest azonban jelentősen alacsonyabb összegért, havi 60-70 ezer forintért kellene kiadni. Beszélt arról is, hogy sok építtető nem adja el, hanem magas áron bérbe adja az új ingatlanát, s Győrben megjelentek az úgynevezett ágyrajárók is. Az ellenzék pályázati pénzekből építene önkormányzati bérlakásokat.

Glázer Tímea, az ellenzék polgármester-jelöltje az Idősek Világnapján azt taglalta, mit tennének az öregek érdekében. Az egészséges időseket szakmai csoport képezné ki arra a feladatra, hogy irányításukkal ápolni, segíteni tudják beteg embertársaikat. Főznének nekik, takarítanának és beszélgetnének velük.

Glázer pályázati pénzekből, vállalkozói támogatással és önerőből biztonságossá tenné az öregek házait, a kádakat zuhanyra cserélné, a küszöböket kiszerelné, kapaszkodókat helyezne el.

Aktuális ügyekről szólva megjegyezte: sokan panaszolják, hogy csúcsidőben kimaradnak a menetrend szerinti buszjáratok. Az ellenzék iskolabuszokat indítana, jelentette ki.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #választás 2019 |
likeold
a fb oldalunkat