„Az egyik legjobb befektetés a jövőbe a gyerekház”

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.05.25. 14:12

Szerdán felavatták a Biztos Kezdet Gyerekházat Győrszemerén, melynek célja a hátrányos helyzetű gyermekek egészséges fejlődésének biztosítása, fejlődési lemaradásuk kompenzálása, szüleik gyermeknevelési kompetenciáinak erősítése.

Az egykori idősek napközi otthonaként, majd nyugdíjas klubként funkcionáló épületbe újra élet költözött. A létesítmények az óvodáskort el nem ért gyermekek testi, értelmi, érzelmi és szociális fejlődését, a későbbi sikeres óvodai beilleszkedést, valamint a problémák korai felismerését segítik.

2012-ben csupán három gyermekház volt Magyarországon. Az elmúlt 10 évben a kormányzati és uniós forrásoknak köszönhetően több mint 150-re nőtt a számuk, így az egész országot lefedik. A társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár már a kezdetektől a program mellé állt. „Az egyik legjobb befektetés a jövőbe a gyerekház” – mondta a rendezvényen Langerné Victor Katalin.

Ilyen intézmény a környéken Farádon és Rábacsécsényben létesült két éve. Horváth Gyula Győrszemere polgármestere szerint a most átadott intézmény jól illeszkedik abba a rendszerbe, mely a családokat segíti a településen, ahol tavaly 28 férőhellyel avattak bölcsődét.

Részt vett a rendezvényen és a megyei önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki a fejlesztésért a megyei közgyűlés alelnöke. Ivanics Ferenc azt mondta, minden közösségnek az ereje akkora, amekkorát a leggyengébbek istápolása felé tud mutatni. Az elkészült gyerekházat a történelmi egyházak képviselői áldották meg és azonnal birtokba is vették a családok. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #fejlődés | #gyerekház | #híradó | #nevelés |