Az Audi támogatja az ipari park bővítését

Hajba Ferenc Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.17. 08:57

Sokan megkerestek már azzal a kérdéssel, hogy támogatjuk-e Győrben az ipari park bővítését - mondta el az Audi Hungaria ügyvezetője, Alfons Dintner a társaság nemzetközi sajtótájékoztatóján, ahol az elmúlt év eredményeit mutatta be, s a jövő terveiről beszélt. Megerősítette: Igen, mi ezt támogatjuk, de nemcsak a termelésünk érdekében, hanem szolgálva ezzel versenytársainkat is.

Dintner ezt a támogatást nem kötötte össze azzal, hogy a bővítés konkrétan milyen célokat szolgálhat. Sőt, elismerve ugyan, hogy a Volkswagen korábban már bejelentette, hogy négy Kelet-európai helyszínen is vizsgálja egy lehetséges akkumulátorgyár telephelyét, de hangsúlyozta: erről semmiféle döntés nem született.

Győrben az idén harminc éves Audinak sok terve és feladata lesz a jövőben. Az idei év és a közeljövő menetrendje ismert, de az elektromos autók, majd az új modellek konkrét gyártásáról az eddigi gyakorlatnak megfelelően a konszern belső pályázatain döntenek. A győri Audi versenyképességével, hatékonyságával, munkatársainak felkészültségével, új szolgáltatásaival, rugalmasságával jó eséllyel indulhat ezeken a pályázatokon, de szokás szerint sok versenytársa is lesz.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Audi | #Ipari Park |