Audi Hungária

Az Audi méhészete a legjobbak között

Fotó: Audi Hungaria
Győr+
2020.09.08. 12:14

Az AUDI HUNGARIA Zrt. Győr városával együttműködve csatlakozott az Európai Uniós NATURVATION projekthez, amely tudományterületeken átívelően kívánja elősegíteni az innovatív természetalapú megoldások széles körű és rendszerszintű alkalmazását.

Hirdetés

A projekt részeként elkészült a 100 európai város 1000 természetalapú megoldását bemutató Városi Természeti Megoldások Atlasz (Urban Nature Atlas ), melyben a kiválasztott települések között Győr is szerepel.

Az Audi Hungaria méhészeti programjával került a példaértékű kezdeményezések sorába, mintát szolgáltatva arra, hogy egy ipari nagyvállalat egy nagyvárosba integráltan is képes megújuló, természetalapú megoldást kínálni. A méhészeti projekt egyedisége a soproni egyetemmel végzett biomonitoring kutatáson túl az interaktív biológiai tanórák megtartásában és a munkavállalók szemléletformálásában is tetten érhető.

Fotó: Audi Hungaria

Az Audi Hungaria stratégiájának meghatározó eleme a fenntarthatóság, és kiemelt célja ökológiai lábnyomának csökkentése. Ennek szellemében fedezi energiaszükségletének egyre nagyobb hányadát megújuló forrásokból, és alkalmaz a termelésében is zöld megoldásokat. A vállalat fenntarthatósági törekvései között megtalálhatjuk a biodiverzitás növelését célzó projektek támogatását is. Ennek egyik kiemelkedő példája az Audi Hungaria méhészete, amely immár a Városi Természeti Megoldások Atlaszában is megtalálható.

Az Audi Hungaria szeptember 7-én indult, fenntarthatósági projektjeit bemutató sorozatát nyomon követhetik az Audi Hungaria hivatalos facebook oldalán.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #mezőgazdaság |