Hirdetés

Az Apáczai Kar diákjai is megkapták diplomájukat

Fotó: MekliZ Fotó
Németh Boglárka
2022.07.15. 18:03

Péntek délután a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának hallgatói kapták kézhez diplomájukat az Egyetemi csarnokban.

Hirdetés

A bevonulást követően a kar dékánja, Dr. Pongrácz Attila mondta el köszöntő beszédét. 

A dékán beszédében kiemelte, hogy a méltán híres pedagógus szak mellett – ahol az emberi érték fejlesztési tevékenység nagyon fontos – egy dinamikusan fejlődő társadalmi és bölcsészet felé nyitó szemlélet is kialakult, így már hat szakkal működik a kar, ahol kiváló oktatók és a nemzetközi kapcsolatok szakemberei dolgoznak.

Hirdetés

“Az Apáczai Karon szeretjük a kulcsszavakat. A hivatástudat, szakmai elkötelezettség és erkölcsi példamutatás ezek. Ne feledjék a papír, amelyre diplomájukat nyomtatták, csupán tudásuk pillanatnyi állapotáról tanúskodik, ettől még fejlődni kell, hogy az élet kihívásaival szembe tudjanak nézni, továbbá keressék az igazságot, hiszen ha ezt elérik, az lesz az erény” -emelte ki a dékán, aki köszönetet mondott a diákokat támogató oktatóknak és a családoknak is. 

Ebben a félévben összesen 301 diák tett sikeres záró vizsgát, közülük ma 194-en kapták meg diplomájukat. 

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, az egyetem külső óraadója is köszöntötte a végzett diákokat. “A Széchenyi István Egyetem a magyar felsőoktatás sikeres és meghatározó intézménye. Egyetemünk Győr és a régió fejlődésének a kulcsa, mert magas tudományos minőség mellett olyan jól felkészült, gyakorlati ismeretekkel rendelkező fiatalokat képez, akikre napjaink társadalmi és gazdasági környezetének óriási szüksége van“-hangsúlyozta a képviselő. 

A hallgatók nevében Tirner Daniella, közösségszervező alapszakos hallgató búcsúzott. “A jövő küszöbén állunk, így szeretettel gondoljunk vissza elmúlt egyetemi éveinkre.” A fiatal hölgy kiemelte az egyetemi élet főbb állomásait, majd a koronavírusjárvány okozta nehézségekről és olykor vicces helyzetekről is beszélt. Végül pozitív gondolatokkal zárta mondandóját és köszönetet mondott diáktársai nevében is az őket támogató közösségnek. 

A beszédeket követően Pethő Marcell, a Művészti Kar hallgatójának gordonka játéka következett.

Majd a díjak átadása kezdődött. Az Oktatók a Hallgatókért díjat ezúttal Trembulyák Márta, egyetemi tanársegéd, a Gyógypedagógia Tanszék oktatója nyerte el. 

Pro Auditoribus emléklap minősítésben: Pálóczi Dávid Gergely, Soós Bettina, Hufnágel Orsi és Musitz Kíra részesültek, míg Pro Auditoribus oklevél minősítést Tirner Daniella, közösségszervezés alapszakon végzett hallgató kapott. Pro Auditoribus Bronz minősítést pedig Varga Alíz kapott. 

Ezt követően a hallgatók átvették diplomájukat, majd esküt tettek. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

likeold
a fb oldalunkat