Hirdetés
Augusztus 20.

Az államalapítás nem ért véget

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2020.08.20. 10:51

„Az államalapítás a mai napig tartó folyamat, amely 1000 éve csak elkezdődött, de nem ért véget. Valamennyi kor, valamennyi államvezetés, és mi mindannyian közösen veszünk részt az állam újra és átalakításában” – hívta fel az ünneplők figyelmét az augusztus 20-ai győri Bécsi kapu téren tartott megemlékezésen Rózsavölgyi László, önkormányzati képviselő.

Hirdetés

A Szent István király lovasszobránál tartott csütörtöki koszorúzási ünnepségen a képviselő rámutatott: ezen a napon nem csak az államalapítást, az államalapítót, hanem a jövőt is ünnepeljük. István király képes volt az ország számára biztos jövőt, határozott utat kijelölni, a honfoglaló népből büszke nemzetet formált, erőforrássá vált és még napjainkban is bátran tekinthetünk ekként rá.

Rózsavölgyi László

Tudta, hogy a magyar embereknek azzal adja a legtöbbet, ha taníttatja őket, megszervezi a közéletet és megerősíti az országot. Többet látott az ide települő emberekben puszta munkaerőnél, a demográfiai krízis megoldásánál, gazdasági eszközénél, amit mai európai vezetőink is megszívlelhetnének – fogalmazott a politikus.

Hirdetés

Rózsavölgyi László arra figyelmeztetett, hogy ne hagyjuk, hogy a napi gondok és teendők mellett elfeledkezzünk elődeink hősiességéről és áldozatairól. Itt Győrben, felsétálva a Káptalandombra, a Szent István alapította Székesegyházba, Árpád-házi szentjeink körében is minden erre emlékeztet. Ezen elődök áldozatainak köszönhetjük, hogy a város fejlődik, Győr a maga gazdasági, kulturális erejével Magyarország fontos tartóoszlopa, méltóságot és gyarapodást nyújt az itt élőknek.

Jáger András és Szabó Balázs

Az ünnepségen közreműködött Jáger András és Szabó Balázs, a Győri Nemzeti Színház művészei, végül a jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágait Szent István király lovasszobránál.

Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Kultúra | #megemlékezés | #ünnep |
likeold
a fb oldalunkat