Hirdetés
Képalkotó berendezést adományozott az építőipari cég a kórháznak.

Az ágyak mellett is elvégezhetik a diagnosztikát

Fotó: O. Jakócs péter
Garamvölgyi Imre
2020.12.02. 11:30

A Covid-19 járvány tavaszi periódusában egy 13,5 milliós lélegeztetőgéppel, a második szakaszban pedig egy 10 milliós ultrahang berendezéssel segítette a Petz Aladár Megyei Oktatókórház munkáját a West Hungária Bau Kft. A betegágyaknál is használható eszközt az intenzív osztályon használják majd.

Hirdetés

A West Hungária Bau Kft. és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház együttműködése közel 20 éves múltra tekint vissza, melynek keretében számos, a korszerű és hatékony gyógyítást segítő orvosi eszközökkel gyarapodott a kórház eszközparkja. Legutóbb a Covid-szűrést segítette a vállalat azzal, hogy egyetlen telefonhívás után két konténer irodát telepített a kórház udvarára, amelyek segítségével jelentősen lecsökkent a Covid-ambulancia terheltsége.

Az új eszköz beszerzéséhez sem volt szükség hosszas győzködésre, hisz az intenzív osztály kérését pillanatok alatt bírálta el a vállalkozás vezetése. A nagy értékű berendezést kedden a WHB képviseletében Paár-Bencze Tímea szóvivő adta át Dr. Tamás László Jánosnak, a kórház főigazgató főorvosának.

Hirdetés

Dr. Tamás László János beszédében elmondta, hogy a GE Healthcare Versana Active típusú laptop kivitelű ultrahang diagnosztikai készüléket elsősorban az intenzív osztályon használják, ahol nagyban megkönnyíti a fertőzött, illetve fertőzésgyanús betegek ultrahangos vizsgálatát.

„Az orvosoknak nagyon sok esetben nehéz megoldani, hogy az intenzív osztályon ápolt, fertőzött betegeket szükség esetén ultrahang vagy CT vizsgálatra küldjék. Különösen igaz ez azon súlyos állapotban lévő betegek esetében, akiknek a gyógyítása lélegeztető géppel történik ezáltal nem szállíthatók. A most átadott új eszköz jelentősen enyhít ezeken a nehézségeken, mivel a segítségével a szükséges diagnosztikai vizsgálatokhoz nem kell a betegeket mozdítani, azok a betegágynál elvégezhetők.” – mondta az átadáson Dr. Tamás László János.

Paár-Bencze Tímea kiemelte, a WHB már nem először támogatja adományokkal a győri kórházat és ezt a tevékenységüket a jövőben is folytatni kívánják. „A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség, hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet. A WHB életében mindig is kiemelten fontos volt a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház támogatása pedig egyébként is kiemelt helyen van a cég adományozási politikájában, és ezt a jövőben is folytatni kívánjuk.”

Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat is!

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #adomány | #Győr | #PAMOK |
likeold
a fb oldalunkat