Hirdetés
Vizes hírek

Augusztus negyedikén elszíneződhet az ivóvíz

Fotó: Pannon-Víz Zrt.
Győr+
2020.08.03. 07:20

Augusztus 4-én, kedden délelőtt ingadozni fog a víznyomás, és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz Győr északi kerületeiben és a környező szigetközi településeken.

Hirdetés

Augusztus 4-én, kedden délelőtt ingadozni fog a víznyomás, és átmenetileg elszíneződhet az ivóvíz Győr északi kerületeiben és a környező szigetközi településeken. Az elszíneződést a vízvezetékekben lerakódott vas-mangán vegyületek okozzák, melyek nem károsak az egészségre. A fehér ruhák mosását érdemes szerdára halasztani és mosás előtt érdemes ellenőrizni a víz átlátszóságát. A változás oka, hogy a szőgyei vízműtelepünkön kicseréltük a főnyomóvezeték egy szakaszát, melyet most helyezünk üzembe.

Fotó: Pannon-Víz Zrt.

A Szent István úton, a Nádor aluljárónál lévő csomópontban csatornaépítés miatt megváltozott a forgalmi rend. Csatornafelújításra lesz szükség, a főútvonal alatt húzódó vezetékszakaszt kell kicserélni. Az eredeti forgalmi rend augusztus 10-én, hétfőn reggel áll vissza. Kérjük, óvatosan vezessenek!

Hirdetés

A Jókai utcában zajlik a közművek felújítása, az építők elérték a Bajcsy-Zsilinszky úti csomópontot. A parkolóházba az Árpád út irányából lehet behajtani! A Jókai utcának a parkolóház és Árpád út közötti szakaszán két irányban halad a forgalom. A keresztirányú forgalom végig biztosított lesz a Bajcsy-Zsilinszky úti és az Árpád úti csomópontokban. Az építkezés harmadik üteme várhatóan augusztus közepén kezdődik majd, ekkor az Árpád út és a Szent István út közötti szakaszon cserélik a csöveket.

Fontos a víznyelőrácsok szabaddá tétele és a víz szabad lefolyásának elősegítése. Munkatársaink folyamatosan ellenőrzik és tisztítják a víznyelőket. Ha eldugult víznyelőt látnak, a 06-80/20-40-86-os telefonszámon tehetnek bejelentést. Győrben van néhány olyan csapadékvíz-elvezető rendszer, melyet nem a Pannon-Víz Zrt. üzemeltet, többek között a hidakon, felüljárókon és a külső városrészekben. Munkatársaink ismerik ezeket a rendszereket is, ha itt lenne gond, diszpécserszolgálatunk továbbítja a bejelentést az üzemeltetőknek.

Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Kapcsolódó témák: #Győr | #pannon-víz |
likeold
a fb oldalunkat