Audi Hungaria Iskolaközpont Győr: Újdonságokkal indul a tanév

Fotó: Audi Hungaria Iskolaközpont
Győr+
2022.09.03. 11:43
Hirdetés

A neves intézmény, külföldön működő német iskolaként, a 2022/23-as tanévet megújult képzési koncepcióval indítja, amely keretében mind az általános iskolában (1-4 évfolyam), mind a 8 évfolyamos gimnáziumban a német előírásoknak megfelelően folyik az oktatás.

Az intézmény vezetését szeptembertől Anne Andereya személyében egy tapasztalt szakember veszi át, aki korábban Bonnban gimnáziumi igazgatóként tevékenykedett, valamint hat éven keresztül a Genfben működő német iskolát vezette.

A fenntartó támogatásával a nyári szünidő idején jelentős beruházások indultak: Megkezdődött a „SchulCafé” építése, mely közösségi térként fog szolgálni tanulók, tanárok és szülők részére. Ezzel párhuzamosan elindult a fedett kerékpártároló kialakítása és a kültéri tanterem kivitelezése, melyek várhatóan szeptember hónapban fejeződnek be. A nyár folyamán elkészült a zöldterületek öntözőrendszer-telepítése, melynek első ütemét augusztus végén adták át.

Az intézményben összesen több mint 700 magyar és német gyerek nevelése-oktatása zajlik. Az általános iskola és a gimnázium mellett óvoda és szakképzési tagozat is működik az intézményben. Az új nevelési évben az óvoda már 6 csoporttal kezdi meg működését.

Az oktatási koncepcióhoz híven, az iskolában különös hangsúlyt fektetnek a magas szintű nyelvoktatásra, valamint a természettudományos tantárgyakra.

A „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet viselő Audi Hungaria Iskolaközpont, Győr a magyarországi német iskolák rangsorában az első helyen szerepel.

(x)