Audi Hungaria Ahead: Újabb előremutató lépés az Auditól

Ficsór Dávid O. Jakócs Péter
2023.02.17. 13:16

Saját leányvállalatot alapított az Audi Hungaria. Az Audi Hungaria Ahead Kft. alapító okiratát pénteken, egy nappal a vállalat alapításának 30. évfordulója előtt írták alá.

A ceremónián Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke úgy fogalmazott, az új vállalattal a cég növeli és hatékonyabbá teszi szolgáltatási portfólióját.

„Az Audi Prémium Márkacsoportja és az egész Volkswagen Konszern számára nyújtott szolgáltatási portfóliónk, amelyet az elmúlt években tudatosan bővítettünk, vállalati fejlődésünk fontos pillére. Szolgáltatásaink továbbfejlesztésével és az új leányvállalat megalapításával adunk választ a járműipari transzformáció kihívásaira. Az elmúlt harminc év felkészített minket a jövő próbatételeire, éppen ezért nagy örömmel és bizakodással tekintünk a sikeres jövőbe is.”

Az Audi Hungaria az elmúlt 15 évben folyamatosan építette ki szolgáltató tevékenységét. Az elsősorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területeihez kapcsolódó szolgáltatásokat az Audi Hungaria ez idáig a Shared Competence Center virtuális üzletágában fogta össze. A jövőben ebből a portfólióból a termeléshez nem közvetlenül kapcsolódó tevékenységek, így a beszerzés, az IT és a pénzügyi szolgáltatások egy része az új, 100 százalékos tulajdonú leányvállalathoz kerül.

“Az évek során felhalmozott tudás és a konszernen belüli ügyfelek körében kiépített bizalom tette lehetővé az önálló cég létrehozását” – hangsúlyozta dr. Patrick Heineke, az Audi pénzügyi, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja, aki Németh Sándorral és Horváth Zoltánnal együtt a leányvállalat felügyelő bizottsági tagja is lett. „Az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.-vel a Shared Competence Center szolgáltatásaink 15 éves sikertörténetét folytatjuk. Munkatársaink kompetenciái biztos alapot nyújtanak a további fejlődéshez, melynek köszönhetően jövőorientált szolgáltatásokat nyújtunk a beszerzés, pénzügy, valamint az IT területén. Ezen naprakész szaktudás egy vállalatba történő célzott összevonása segíti a konszernszintű szinergiák kihasználását Magyarországon – Győrből a világnak!”

Az új vállalat ügyvezető igazgatói pozícióját Andreas Kattendick és Schäffer János tölti be. Az Audi Hungaria Ahead felügyelőbizottságának elnöki feladatait pedig Dirk Große-Loheide, az Audi anyavállalatának beszerzésért és IT-ért felelős igazgatósági tagja látja el, aki a rendezvényen elmondta, az új cég a jövőorientáltságot, az innovációt és a fejlődést képviseli. „Az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. megalapításával ma új fejezetet nyitunk az Audi Hungaria sikertörténetében. A jövőben még több prémium szolgáltatás érkezik a teljes Volkswagen Konszern számára Győrből. A szinergiák növelésével tovább növeljük versenyképességünket a járműipari transzformáció korszakában. Az AUDI HUNGARIA AHEAD a jövőorientáltságot, az innovációt és a fejlődést képviseli, mindig az ügyfelekre összpontosítva.”

Az Audi Hungaria Shared Competence Center virtuális üzletága eddig közel 1000 munkatársnak biztosított munkahelyet. Az új vállalathoz mintegy 340, jelenleg Audi Hungaria munkatárs csatlakozik. Az új vállalat munkatársai továbbra is Győrben végzik majd tevékenységüket, szoros együttműködésben az Audi Hungaria munkatársaival.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #galéria | #híradó | #Járműipar |