Hirdetés

Átadták az 1-es főút kétszer kétsávos szakaszát

Fotó: Czika László Balázs
Győr+
2019.10.07. 13:00

Az 1-es számú főút Ipar utcai és Likócsi körforgalom közötti egy kilométeres szakaszán gyorsabban, biztonságosabban közlekedhetünk. 2,1 milliárd forintba került a fejlesztés.

Hirdetés

Hétszázötven méteren kétszer kétsávos lett az út, 250 méteren pedig 2 plusz 1 sávos. Az Audiba és az Ipari parkba igyekvők a fejlesztés fő nyertesei, akik műszakváltáskor lassan, gyakori torlódások mellett érték el munkahelyüket. Ugyanez volt a helyzet, amikor letelt a műszak, s a város felé vették az irányt.

Fotó: Marcali Gábor

A bővítés során egy felüljárót elbontottak és újraépítettek, egy vadonatújat pedig építettek.

Hirdetés

A fejlesztés a környéket is érintette. Ennek során 557 méteres szakaszon megújult a Dohány utca, amelyet Győr felől egy új, direkt ágon az Iparcsatorna feletti felüljárón keresztül lehet megközelíteni. Kiépítettek egy új körforgalmat is, a Reptéri úton keresztül új felhajtó ág vezet fel az 1-es főútra a város irányába.

Fotó: Marcali Gábor

A város nevében Radnóti Ákos méltatta a beruházás jelentőségét, s emlékeztette arra, hogy az idén szinte minden városrészben voltak útfelújítások, több mint kétmilliárd forint értékben.

Fotó: Marcali Gábor

Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő azt emelte ki a megnyitón, hogy az 1-es főút ezen szakaszának megújítása az elmúlt másfél év legnagyobb olyan beruházása volt, amely magyar forrásból valósult meg. Kara Ákos győri országgyűlési képviselő pedig azt hangsúlyozta, az Audiba és az Ipari park más cégeihez munkába járók gyorsabban, egyszerűbben és biztonságosabban érhetnek célba, illetve munka után haza.

Szerző: Koloszár Tamás
TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #győri fejlesztés | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat