Árva állatoknak segít az egykori motorversenyző

Havassy Anna Katalin Zsédely Máté Facebook
2022.12.12. 15:44

A Győri Állatmenhely lakói minden figyelmet megérdemelnek, hiszen nem tehetnek sorsukról. Folyamatosan szükségük van az ellátásra, s bizony a jó emberek adományaira is. Zsédely Máté, egykori motorversenyző értékes relikviáit ajánlotta fel árverésre, licitálni pedig állateledellel lehet.

Zsédely Máté életét mindig is áthatotta a motorozás irántit szeretet, alig volt 10 éves, amikor a nagypapája tanította meg, hogyan is kell repeszteni két keréken. Máté hamar szerelembe esett, a sebesség elbűvölte. Olyannyira, hogy hamarosan drag versenycsapatot alapított Dragriders Racing Team néven, s naná, hogy ő is versenyzett!  Számos remek eredményt ért el, s alaposan kivette a részét a mérnöki munkából is.

Máté mindennapjait ma is meghatározza a motorozás, de versenyzőként már nem áll rajthoz, csupán hobbi maradt a sebesség. Opel Frontera terepjárójával szívesen járja a természetet és segít a bajba jutott állatokon.

Nem meglepő tehát, hogy egy jótékonysági licit keretében Zsédely Máté most a Győri Állatmenhely lakóira gondolt. S hogy nagyobb legyen az adakozókedv, olyan különlegességeket dobott be licitre, mint versenyzői pályafutásának első serlegét. De a szerencsés nyertesé lehet egy bukósisak és egy Metal Mulisha szponzorsapka is.

Ezt a serleget még a Hondámmal nyertem, ennek már közel 20 éve lesz lassan. Úgy gondoltam, hogy nem pénzt kérek, hanem állateledelt, így licitlépcsőnek is minimum 3 kilogramm eledelt szeretnék. December 7-én hirdettem meg a relikviákat, egyelőre 40 kilogrammnál tartunk, de remélem csúszik ez még feljebb is!” – mesélte a Győr+ Médiának a fiatalember, aki már számos esetben bizonyította, hogy aranyból van a szíve.

Licitálni egyébként december 21-éig lehet Zsédely Máté Facebook odalán, a poszt alatti kommentben. A licit zárásakor a legtöbb kilogramm állateledelt felajánló személy kapja majd meg a motorversenyzői kincseket, az állatok pedig, amilyen hamar csak lehet a – remélhetőleg – sok-sok finomságot.