Árnyékban játszhatnak a gyerekek, kikerülnek a napvitorlák

Ficsór Dávid Fotó: Marcali Gábor
2023.05.26. 17:04

Folyamatosan helyezik ki a győri játszóterekre a napvitorlákat. Tavaly 95 darab árnyékolót szereltek fel a különböző közterületekre, amik közül kilencet elloptak. Idén az önkormányzat saját költségén pótolta a hiányzókat és egy logóval meg is jelölte mindegyiket.

Péntek kora délután Dr. Dézsi Csaba András polgármester az önkormányzati képviselői körzetében található Kálvária úti régi játszótéren segédkezett a napvitorlák felszerelésében.

Ami nagyon fontos, hogy itt most már biztonsággal játszhatnak a gyerekek, hiszen folyamatosan melegszik az idő, és ezek a napvitorlák árnyékot adnak a homokozóban és a hintáknál. Az új árnyékolókat megjelöltük, reméljük, ez elrettenti majd a tolvajokat” – mondta városvezető.

A Kálvária utcában a régi játszótér közvetlen szomszédságában épült a Gerzson és Panka játszótér a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából. A közösségi tér továbbra is népszerű a fiatalok és a fogyatékkal élők körében, hiszen olyan eszközöket helyeztek ki ide, melyeket bátran használhat mindenki.

Pénteken a Bem téren is gőzerővel folyt a munka. Az itt található kisméretű focipályát is felújítják. A sportot kedvelők nagy örömére, hamarosan elkészül a vadonatúj borítás.

Elsősorban a focikedvelők szeretik ezt a pályát, de kosárpalánkok is vannak is felszerelve. Most épp egy 10 milliméteres speciális darált gumiból készült borítást kap a felület, majd erre jön a bordó rekortán kopóréteg, amit természetesen felvonalaznak majd. Most már nem kell sokat várni, hamarosan birtokba vehetik a megújult, biztonságos pályát a sportolni vágyók.” – hangsúlyozta a polgármester, aki azt is hozzátette, a Bem téren található modern WC jelenleg azért nem üzemel, mert egy ismeretlen tettes barbár módon feltörte és a benne lévő pénzt elvitte. A helyreállítása jelenleg is zajlik. 

Kapcsolódó témák: #családok | #fejlesztés | #Győr | #játszóterek |